«ΒΑΚΧΕΣ» στο Ηρώδειο.

Αυλαία με τον Ρουβά... εναερίτη: Ενας εναερίτης σκαρφαλώνει πάνω σε έναν στύλο της ΔΕΗ, ανάβει το φως και ξεκινάει η παράσταση. Ο εναερίτης Διόνυσος -Σάκης Ρουβάς- δύσκολα γίνεται αντιληπτός κάτω από την ειδική στολή και την κουκούλα που του κρύβει το πρόσωπο.

Δεν αργεί όμως με ένα τελετουργικό να αποκαλυφθεί, μένοντας με ένα λευκό ανδρικό εσώρουχο και τις μαινάδες να τον σηκώνουν ανάσκελα, ψηλά στα χέρια τους. Υποδύεται τον θεό που εκπροσωπεί το νέο, το τολμηρό, το ωραίο, αυτό που για τους σημερινούς θεατές γοητεύει και οδηγεί «στην κυριαρχία της μουσικής επί του λόγου και της μέθης επί της λογικής», σύμφωνα με την ανάγνωση του Δημήτρη Λιγνάδη, που αντιμετωπίζει τις «Βάκχες» ως μια τελετουργική μυσταγωγία.

Η παράσταση, που όπου κι αν παίχτηκε χειροκροτήθηκε από το κοινό, ολοκληρώνει την περιοδεία της σήμερα και αύριο στο Ηρώδειο.

Πρωταγωνιστούν: Ρούλα Πατεράκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Γιάννης Καρατζογιάννης, Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Πασσάς και Γιώτα Βέη.

Για την ΕΛΠΙΔΑ
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στο γεγονός πως η καλλιτεχνική εταιρεία «Αργώ» και όλοι οι συντελεστές της παράστασης υποστηρίζουν καθ' όλη τη διάρκεια της περιοδείας τους σκοπούς του συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και το νέο του έργο, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, προσφέροντας μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια, ιδιαιτέρως από αυτά των δύο τελευταίων παραστάσεων στο Ηρώδειο. Ειδική τιμή του εισιτηρίου των 10 ευρώ ισχύει για τους απολυμένους των ΟΤΑ και της ΕΡΤ και για όσους έχουν κάρτα ανεργίας ή βρίσκονται σε καθεστώς εφεδρείας.

  • Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Τη μετάφραση της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Λιγνάδης, τα σκηνικά-κοστούμια η Εύα Νάθενα και τη μουσική ο Γιώργος Πούλιος.
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.