Μπορεί να το ακούτε συνεχώς, είναι όμως το πρώτο και ουσιαστικό βήμα που πρέπει να κάνετε. Αντικαταστήστε τις παλιές λάμπες με νέας τεχνολογίας. Μπορεί να είναι ακριβότερες, αλλά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καταναλώνουν ως και 70% λιγότερο ρεύμα.

Σωματίδια από κομήτες που συνετρίβησαν στην επιφάνεια της Γης ανακαλύφθηκαν αναλλοίωτα στους πάγους της Ανταρκτικής, την ώρα που μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι τριπλασιάστηκε ο ρυθμός με τον οποίο λιώνουν.

Το φετινό βραβείο Νόμπελ Φυσικής απονεμήθηκε σε τρεις επιστήμονες από την Ιαπωνία, για την εφεύρεση των διόδων εκπομπής μπλε φωτός (LED), μια τεχνολογία η οποία έχει επηρεάσει τη σύγχρονη κοινωνία με αναρίθμητους τρόπους και η οποία έχει επιτρέψει την ύπαρξη τεχνολογιών, που πλέον θεωρούμε… ως δεδομένες.

Γνωρίζετε ότι για ένα χάμπουργκερ, από την αρχή της παραγωγής του έως την κατανάλωσή του, δαπανώνται 2.400 λίτρα νερού; Για ένα κιλό βοδινό κρέας έχουν χαθεί 15.500 λίτρα νερού. Για ένα ποτήρι καφέ 140, για ένα κιλό σιτάρι 1.300, για μια φέτα ψωμί 40.

Μπορεί τα κινητά τηλέφωνα να παρόπλισαν τους κλασικούς τηλεφωνικούς θαλάμους που βοηθούσαν τον κόσμο να πραγματοποιεί κλήσεις όταν βρισκόταν έξω, αλλά φαίνεται ότι στο προσεχές μέλλον θα είναι πάλι πιο χρήσιμοι από ποτέ.

Πιο προσιτό υπόσχεται να κάνει το πόσιμο νερό ένα πρωτοποριακό σύστημα καθαρισμού που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, δίνοντας ελπίδα σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους που διανύουν πολλά χιλιόμετρα την ημέρα για να εξασφαλίσουν το καθημερινό πόσιμο νερό. Η πρωτοποριακή πράσινη τεχνολογία θα αντικαταστήσει τις θορυβώδεις πετρελαιοκίνητες γεννήτριες ή τα βυτία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του νερού ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Κινέζοι ερευνητές έκαναν γνωστό ότι, χάρη σε μια νέα μέθοδο που ανέπτυξαν, ο εκτυπωτής γίνεται τόσο «οικολογικός», που μπορεί να τυπώνει μόνο με νερό αντί για μελάνι. Οι εκτυπωμένες σελίδες φαίνονται καθαρά για αρκετές ώρες, αλλά μέσα σε μια ημέρα το πολύ έχουν ξεθωριάσει τελείως και τα κενά χαρτιά μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές.

Το παγκάκι από το μέλλον στο Παρίσι: Ο Γάλλος σχεδιαστής Mathieu Lehanneur κατάφερε να συνδυάσει τεχνολογία και περιβάλλον δημιουργώντας ένα πρωτότυπο free wi fi hotspot στην καρδιά του Παρισιού.

Το πρόβλημα της συσσώρευσης σκουπιδιών από παλιά ηλεκτρονικά είδη, κυρίως υπολογιστές και κινητά, είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού τα ηλεκτρονικά κυκλώματα περιέχουν τοξικά μέταλλα, όπως κάδμιο, χρώμιο, βάριο, μόλυβδο και υδράργυρο, που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Υπέρ-υψηλή ευκρίνεια σε νέες διαστάσεις: Προβάλλοντας τα γεμάτα ενέργεια και αισιοδοξία έργα του Romero Britto στις οθόνες των εντυπωσιακών Ultra HD τηλεοράσεων της, η LG παρουσιάζει στο CES του Λας Βέγκας τη διευρυμένη σειρά των συσκευών που έρχονται να δώσουν νέα διάσταση στον όρο «υψηλή ευκρίνεια».

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.