Η Toyota θα ρίξει τίτλους τέλους για το iQ

Οι διαστάσεις και το όνομά του έβαζαν ξεκάθαρα στο «κάδρο» το πετυχημένο smart, όμως η ανταπόκριση του κοινού δεν ήταν ανάλογη. Οι πωλήσεις του iQ θα σταματήσουν στα τέλη του έτους, καθώς η Toyota φέρεται αποφασισμένη να βάλει… τίτλους τέλους σε ένα φιλόδοξο σχέδιο.

Σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα L’Argus, κυριότερη αιτία για τις χαμηλές πωλήσεις του μήκους 3 m. αυτοκινήτου πόλης είναι η τιμή του. Η ιαπωνική εταιρεία αντιπαραθέτει τον πλούσιο εξοπλισμό του iQ, όμως σε αυτή την κατηγορία τα 13.000+ ευρώ είναι πολλά. Επίσης δεν έπεισε το κοινό το πιο ευρύχωρο εσωτερικό σε σχέση με αυτό του smart, με 3+1 θέσεις.

Το Σεπτέμβριο του 2012 η Toyota είχε παρουσιάσει στο Παρίσι την ηλεκτρική παραλλαγή του iQ, με μοτέρ 68 PS και αυτονομία 85%. Ο κατασκευαστής είχε κάνει ξεκάθαρο ότι το iQ EV θα παρέμενε πρωτότυπο και δεν θα ολοκλήρωνε τη διαδρομή έως τη γραμμή παραγωγής, λόγω της δυσπιστίας του κοινού για τα ηλεκτρικά οχήματα και τους ελάχιστους δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Το νέο Aygo (παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα στη Γενεύη) φαίνεται ότι με το ποιοτικότερο εσωτερικό και τις δυνατότητες εξατομίκευσης θα καλύψει το κενό που αφήνει στη γκάμα της Toyota η παύση παραγωγής του iQ.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.