Ερωτηματικά για την επίθεση στο Ναϊρόμπι

Έληξε η επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι όπου είχαν εισβάλει από το Σάββατο σομαλοί ισλαμιστές, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο BBC.

Νωρίτερα, ακούστηκαν πυκνά πυρά και μία έκρηξη στο κτίριο. Ξένοι υπήκοοι συμμετείχαν στην επίθεση.

Το Λονδίνο ερευνά τις πληροφορίες για ανάμειξη μίας Βρετανίδας.

Η αστυνομία εξουδετέρωσε την Τρίτη εκρηκτικά που τοποθέτησαν οι ισλαμιστές μέσα στο εμπορικό κέντρο.
 
Τρεις στρατιώτες υπέκυψαν στα τραύματά τους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας, ανεβάζοντας σε 65 τον αριθμό των νεκρών από την επίθεση. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 170. 
 
Η υπουργός Εξωτερικών της Κένυας Αμίνα Μοχάμεντ, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για συμμετοχή στην επίθεση δύο ή τριών Αμερικανών και μίας Βρετανίδας. Ανέφερε ότι η  Βρετανίδα είναι γνωστή από τη διάπραξη ανάλογων ενεργειών, ενώ οι Αμερικανοί είναι νεαροί, μεταξύ 18 και 19 ετών, σομαλικής ή αραβικής καταγωγής, που ζούσαν στις ΗΠΑ.
 
 Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι έχει λάβει υπόψη το σχόλιο της Α. Μοχάμεντ και συνεργάζεται πολύ στενά με τις κενυατικές αρχές στη διερεύνηση της υπόθεσης. Δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους Κενυάτες στην προσπάθειά τους να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για την επίθεση.
 
Για τρομερό έγκλημα έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τις κενυάτικες αρχές και στέκονται στο πλευρό τους.

World highlight

Africa

Africa Ut justo id nibh pulvinar mauris pede Phasellus metus Sed congue. More detail
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.