Ρουμπέση: «Παίξαμε με την καρδιά μας»

Η Εθνική πόλο των γυναικών έδωσε τη μάχη της στον προημιτελικό με την Ιταλία, λυγίζοντας στα πέναλτι με 11-9 (7-7 κ.α), αποτέλεσμα που την άφησε εκτός της τετράδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Πρόωρος τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες που διεκδίκησαν πριν από δύο χρόνια στο Αϊντχόφεν το χρυσό μετάλλιο, με την Ιταλία να αναδεικνύεται και πάλι νικήτρια, παίρνοντας τη… ρεβάνς για την ήττα πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση βρίσκονται εκτός βάθρου, έχοντας κατακτήσει τη δεύτερη θέση στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2010 και του 2012.

Η ελληνική ομάδα πάλεψε αν και βρέθηκε από το ξεκίνημα να κυνηγάει στο σκορ, μην αφήνοντας τις Ιταλίδες να πάρουν… ανάσα, καλύπτοντας άμεσα την όποια διαφορά προσπαθούσε να χτίσει η «σετερόσα». Στο 3ο οκτάλεπτο η κάτοχος του τίτλου ξέφυγε με 2 τέρματα (6-4) και σε αυτή την περίπτωση όμως οι διεθνείς μας είχαν την απάντηση, φέρνοντας εκ νέου στα ίσια το ματς.

Δραματικός μέχρι το φινάλε του ο αγώνας, όπως μας έχουν συνηθίσει άλλωστε στις συναντήσεις τους οι δύο εθνικές με την Αλεξάνδρα Ασημάκη να δίνει το φιλί της ζωής κυριολεκτικά στην εκπνοή στην Εθνική μας, ισοφαρίζοντας σε 7-7, με τη λήξη της κανονικής διάρκειας. 

Ωστόσο το χαμένο πέναλτι αρχικά από την Τσουκαλά και στη συνέχεια από την Χαραλαμπίδη έδωσε «αέρα» στις Ιταλίδες, με την Φρασινέτι να δίνει τη… χαριστική βολή και να στέλνει την ομάδα της στην τελική τετράδα, εκεί όπου την Πέμπτη (24/7) θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ολλανδία, στο δρόμο για το μεγάλο τελικό. Αντίθετα, η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει για τις θέσεις 5-6 την Ρωσία, που ηττήθηκε με 11-7 από την Ουγγαρία. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών συνθέτουν οι Μαγυάροι με την Ισπανία που περίμενε στην τελική τετράδα περνώντας ως πρώτη από τον Όμιλό της.

Για τις θέσεις 7-8, η Γαλλία επικράτησε της Μεγάλης Βρετανίας με 8-5 και κατετάγη 7η.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 1-2, 1-1

Πέναλτι: 4-2

Ιταλία (Κόντι): Γκορλέρο, Ραντίκι 1, Γκαριμπότι 1, Κεϊρόλο, Μότα, Αιέλο, Ντι Μάριο 2, Μπανκόνι 2, Έμολο 1, Παλμιέρι, Κότι, Φρασινέτι.

Ελλάδα (Μορφέσης): Χ.Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β.Διαμαντοπούλου 1, Μ.Πλευρίτου, Στ.Χαραλαμπίδη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 1, Ι.Χαραλαμπίδη 1, Μανωλιουδάκη, Ε.Πλευρίτου 1, Μπενέκου.

 
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.