Polo: Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-10

Ο Ολυμπιακός εφάρμοσε και πάλι τον… νόμο του, στον τελικό του Κυπέλλου με τη Βουλιαγμένη και με 11-10 σήκωσε την 16η κούπα, πανηγυρίζοντας παράλληλα το 13ο νταμπλ στην ιστορία του!

Σε έναν αγώνα πραγματική διαφήμιση για το άθλημα οι δύο ομάδες με την απόδοσή τους φρόντισαν να ξεχαστούν τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν τα προηγούμενα 24ωρα, διεκδικώντας επί ίσοις όροις το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν, εντός των συνόρων στο κολυμβητήριο του Φαλήρου, που πήρε κόκκινο χρώμα, εντός και εκτός πισίνας.

Οι «μπέμπηδες» των αρκετών απουσιών «χτύπησαν» στα ίσια το ματς κι έκαναν ότι δεν μπόρεσαν στη σειρά των τελικών με τους ερυθρολεύκους, που εμφανίστηκαν εμφανώς επηρεασμένοι από την αγωνιστική απραξία, μετά την απόσυρση του Νηρέα από το φάιναλ φορ.

Γεμάτο ένταση το παιχνίδι, δυνατές μονομαχίες των παικτών, αλλά και παράπονα από τη Βουλιαγμένη στα τελευταία λεπτά, με το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου να επιβεβαιώνει τη δυναμική του, σαρώνοντας και φέτος ό,τι βρέθηκε στο πέρασμά του. Μόνο που αυτή τη φορά το τρόπαιο ήρθε έπειτα από μεγάλη προσπάθεια με τον ΝΟΒ να… καραδοκεί σε κάθε επίθεση δημιουργώντας ουκ ολίγα προβλήματα στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης χωρίς καμία να καταφέρει να πάρει μια διαφορά ασφαλείας μέχρι και τα τελευταία λεπτά, που παίχτηκαν στη… ρώσικη ρουλέτα. Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τον Ντόσκα να πετυχαίνει δύο κρίσιμα τέρματα στο τέλος της 3ης περιόδου κάνοντας το 7-6 και 8-7 για την ομάδα του και τους Αφρουδάκη και Μυλωνάκη να κρατάνε στο παιχνίδι τη Βουλιαγμένη μέχρι και το 9-9.

Ακολούθησαν μερικά λεπτά άστοχων επιλογών και από τις δύο πλευρές για να δώσει τελικά τη λύση ο Κώστας Μουρίκης, ο οποίος αναδείχθηκε και MVP,  στα 3.30 λεπτά πριν από το φινάλε του τελικού, βάζοντας εκ νέου τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού. Ο Μάλιαρακ στο 1.5 λεπτό τελείωσε ουσιαστικά το ματς με το πρώτο του τέρμα, κάνοντας το 11-9, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Χρυσοσπάθης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 2-2, 3-3.
Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς 1, Γούνας 1, Καπότσης, Φουντούλης Ι. 1, Ποντικέας 1, Ντόσκας 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 1, Σχίζας 1, Γαλανίδης, Βλαχόπουλος 1.
8/13 π.π., 2 περιφέρεια, 1 φουνταριστός

Βουλιαγμένη(Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Γούβης, Βελώνιας, Μαυρωτάς Λ., Κουλιεράκης 2, Αφρουδάκης Χρ. 2, Καρούντζος 2, Χρυσοσπάθης 1, Μιράλης, Τίγκας 1, Χελιουδάκης, Κουρουβάνης.
4/8 π.π., 2/2 πέναλτι, 1 φουνταριστός, 1 5μ., 2 περιφ.
Διαιτητές: Νίκος Σταυρόπουλος, Μιχάλης Σκαλοχωρίτης

Αλυτάρχης: Χαράλαμπος Τρούλος

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.