Καταπολεμήστε τις αρρώστιες με τροφές

Κανείς δεν θέλει και δεν σχεδιάζει να αρρωσταίνει. Αντιθέτως, οι προσπάθειες  μας πολλές φορές να αποφεύγουμε τα μικρόβια φαίνεται οριακά να αγγίζει τα όρια του ψυχαναγκασμού.  Αλλά όσο και να προσέχουμε, πάντα κάποια στιγμή θα πονέσει η κοιλιά μας ή θα νιώσουμε πρησμένες τις αμυγδαλές και το λαιμό μας.

Υπάρχουν όμως κάποιες καθημερινές τροφές και όχι μόνο που εάν τα υιοθετήσουμε στην διατροφή μας θα μας βοηθήσουν να δυναμώσουμε, να κάνουμε πιο ισχυρή την άμυνα μας, δηλαδή με άλλα λόγια το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα και αφεψήματα τα οποία παρέχουν μία φυσική ώθηση του οργανισμού με την έννοια της προστασίας και της ενέργειας.

Πανίσχυρες Τομάτες
Όταν είμαστε άρρωστοι από κρυολόγημα συνήθως τρώμε μία ζεστή κοτόσουπα. Για να αποφύγουμε όμως να αρρωστήσουμε θα πρέπει να καταναλώνουμε τομάτες. Για μία μελέτη του Time Magazine 10 άνθρωποι ακολούθησαν μία διατροφή πλούσια σε τομάτες  για 3 εβδομάδες ακολουθώντας από άλλες 3 εβδομάδες χωρίς τα συστατικά της τομάτας στη διατροφή τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το λυκοπένιο στις τομάτες δρα ως αντιξοξειδωτικό σε όλους τους οργανισμούς. Οπότε από αύριο αγοράζουμε τομάτες με το κιλό!

Το Θαυματουργό Χαμομήλι
Όχι όμως οποιοδήποτε είδος τσαγιού. Το χαμομήλι, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Imperial του Λονδίνου είναι εκείνο το είδος τσαγιού που θα αποτρέψει τις ασθένειες κάθε είδους. Τα συμπέρασματα της έρευνας έδειξαν ότι εκείνοι που έπιναν 5 κούπες χαμομήλι την μέρα για δύο εβδομάδες είχαν αυξημένες πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν συσχετιστεί με αυξημένη αντιβακτηριακή δραστηριότητα για τον οργανισμό μας. Αξίζει να αναφέρουμε πως το τσάι επίσης έχει χαλαρωτικές ιδιότητες για τους ανθρώπους.

Λαχανικά με Ντρέσινγκ από Ελαιόλαδο
Η σαλάτα είναι πάντα μία πολυ καλή επιλογή για τους οργανισμούς μας αλλά πάντα χρειάζεται και το ντρέσινγκ της. Μία πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Αϊόβα της Αμερικής συμπέρανε πως χωρίς το διατροφικό λίπος ο ανθρώπινος οργανισμός δεν απορροφά κάποια θρεπτικά συστατικά των λαχανικών – απαραίτητα για την καταπολέμηση των ασθενειών. Οπότε διαλέξτε ντρέσινγκς με υγιή λίπη από ελαιόλαδο.

Energy Drinks
Ακούγεται παράξενο αλλά ισχύει σύμφωνα με τoν Διεθνή Οργανισμό Αθλητικής Διατροφής! Όχι μόνο βοηθούν να ανακτήσουμε τις δυνάμεις και ενέργεια μας μετά από μία σκληρή προπόνηση αλλά μας προστατεύουν και από κάθε μικρόβιο γρίπης που μπορεί να υπάρχει μέσα στον οργανισμό μας, έτοιμο να δράσει.

Κόκκινο Κρασί
Πίνοντας κρασί με το γεύμα μας, εκτός του ότι είναι καλό για την καρδιά μας, μπορεί επίσης να βοηθήσει και στην προφύλαξη από την τροφική δηλητηρίαση πριν ακόμα συμβεί. Σε εργαστηριακές μελέτες, ο συνδυασμός του κρασιού σε αιθανόλη, οργανικά οξέα και χαμηλό pH φαίνεται να καταπολεμά ολοσχερώς οποιοδήποτε μικρόβιο. Όλα τα κρασιά έχουν κάποια επίδραση αλλά οι γιατροί επιμένουν να προτιμούμε το κόκκινο.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.