Ενα τριήμερο στο Παρίσι.

Ημέρα Πρώτη:  Θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε τη γνωριμία σας με την πόλη κάνοντας μια βόλτα με καραβάκι πάνω στο Σηκουάνα. Το Παρίσι είναι μια πόλη που αξιοποίησε εις το έπακρο την σχέση του με το ποτάμι.

Τα περισσότερα δημόσια κτίρια κτίστηκαν δίπλα του ή σε κοντινή απόσταση από αυτό. Οι όχθες του ποταμού με τα κτίρια που έχουν κτιστεί στο διάβα των αιώνων έχουν χαρακτηρισθεί συνολικά, από την Unesco, ως μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς. Επίσης πολύ ρομαντικό είναι να δειπνήσετε βράδυ σε ένα από αυτά τα καραβάκια και να δείτε φωτισμένο το Παρίσι και τα μνημεία του. Τα απόγευμα θα πάμε τον πύργο του Άιφελ, το σύμβολο του Παρισιού.

Ο Πύργος έχει τρία επίπεδα και ανελκυστήρες οδηγούν σε αυτά. Στο τρίτο επίπεδο η θέα κόβει την ανάσα: δεδομένου ότι το Παρίσι είναι κτισμένο σε πεδιάδα, τίποτε δεν κόβει τη θέα. Στο δεύτερο όροφο υπάρχει ένα πολύ καλό εστιατόριο το Jules Vern όπου κανείς μπορεί να γευματίσει έχοντας μια υπέροχη θέα. Απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ θα δείτε το πανέμορφο Palais de Chaillot το οποίο κτίστηκε για τη Διεθνή Έκθεση του 1937. Σήμερα στεγάζει τέσσερα μουσεία και ένα θέατρο.


Ημέρα Δεύτερη:   Σήμερα θα πάρετε το τρένο από το σταθμόMontparnasse. Το τρένο θα σας αφήσει λίγο μακρύτερα στο Versailles- Μιλάμε ότι πρόκειται για το πιο εντυπωσιακό ανάκτορο της εποχής του. Στις Βερσαλίες πολλά έχετε να δείτε. Μη παραλείψετε την Αίθουσα των Κατόπτρων, μήκους 70 μέτρων ανοικτή στους κήπους από τη μια μεριά και αντί για παράθυρα η άλλη μακριά πλευρά έχει τεράστιους καθρέπτες.  Επίσης, μην παραλείψετε να κάνετε βόλτα στους υπέροχους κήπους.

Γυρνώντας από τις Βερσαλίες κατά το απόγευμα σας προτείνω μια βόλτα στο Etoile ή αλλιώς Place Charles de Gaulle επισης μπορείτε να κάνετε μια όμορφη και μεγάλη βόλτα στη λεωφόρο ChampsElysees Faubourg Saint Honore να σταματήσετε για να χαζέψετε τα μαγαζιά και τα καφέ. Το Παρίσι είναι η πόλη των πειρασμών.

Αυτό είναι αξίωμα όσον αφορά και τις αγορές. πολυκαταστήματα, 1. Grands Magasins, 2. Les Galleries Lafayette, 40 Boulavard Haussmann Introduction - Les Galeries Lafayette, le grand magasin de la mode 3. Grand Magasin, 4. Printemps, 64 boulevard Haussmann.

Ημέρα
Τρίτη:   Σήμερα θα περάσετε απέναντι, στην αριστερή όχθη, για να γνωρίσετε το πιο παλιό τμήμα της πόλης. Εδώ υπήρξε η ρωμαϊκή πολίχνη της Lutetia. Το Πάνθεον έχει κτισθεί σε ρυθμό νεοκλασικό και είναι εμπνευσμένο από το ρωμαϊκό Πάνθεον. Αλλά ας αφήσουμε αυτήν την περιοχή και του Παρισιού και ας πάμε κάπου αλλού: στη Μονμάρτη.

Φροντίστε να πάτε απόγευμα ώστε να πετύχετε τη δύση του ηλίου από αυτό το ύψωμα και να χαζεύετε τα χρώματα να αλλάζουν και τον Σηκουάνα να φιδογυρίζει, είναι μαγεία. Το απόγευμα θα επισκεφθείτε την πανέμορφη λευκή βασιλική της Sacre Coeur , η οποία κτίστηκε σε ρομανοβυζαντινό ρυθμό.  Πλήθος πλανόδιων ζωγράφων θα θελήσουν να σας κάνουν το πορτραίτο σας, είτε την καρικατούρα σας (αυτό το τελευταίο κατά τη γνώμη μου έχει πιο πλάκα).

Γύρω γύρω καφέ, αν πεινάσετε μπορείτε να φάτε στο À laMère Catherine, το παλαιότερο εστιατόριο της περιοχής Και καθώς το τελευταίο φως της ημέρας θα χάνεται αποχαιρετίστε το Παρίσι. Ξανά μιαν άλλη φορά.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2023 dailyfun.gr all rights reserved.