Το Google Street View έρχεται στην Ελλάδα

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα η υπηρεσία Google Street View από την Google.

Το Google Street View είναι μια υπηρεσία της Google η οποία απεικονίζει με πραγματικές φωτογραφίες τους δρόμους 25 πόλεων στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη και στην Ελλάδα με τη Google να φωτογραφίζει τους δρόμους στις πόλεις και την περιφέρεια.

Tο Street View εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2007 στις HΠA με στόχο την πρόληψη της εγκληματικότητας. H υπηρεσία λειτουργεί ως εξής: αυτοκίνητα εξοπλισμένα με κάμερες κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας και καταγράφουν εικόνες από δημόσιους χώρους.

Στη συνέχεια το Google τις ανεβάζει στο «Street View» προς κοινή θέα όλων των χρηστών. H φωτογραφία μπορεί να έχει τραβηχτεί μία εβδομάδα, έναν μήνα ή έναν χρόνο πριν.

Το Google Street View έχει προκαλέσει μια σειρά από αντιδράσεις σε διάφορες χώρες.

Το δρόμο έκλεισαν χωρικοί στη Βρετανία στο αυτοκίνητο με τις κάμερες του Google Street View που καταγράφει τις γειτονιές.

Κάτοικοι του χωριού δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα στο δρόμο για να αναγκάσουν το όχημα της Google να γυρίσει πίσω και να μην περάσει από τους δρόμους της περιοχής τους.

Οι κάτοικοι ένιωσαν ότι καταπατάται η ιδιωτικότητά τους με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες όμως δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα στην Ολλανδία υπήρξε ανησυχία των αρχών στην προσπάθεια της Google να φωτογραφίσει την περιοχή Red Light στο Άμστερνταμ κι έτσι η εταιρεία αποφάσισε να παρακάμψει τη συγκεκριμένη γειτονιά.

Στην Ιταλία ενώσεις πολιτών ζήτησαν από τη Google να τοποθετήσει στα οχήματα ειδικό ήχο και ειδική σήμανση έτσι ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες ότι το συγκεκριμένο όχημα καταγράφει τα πρόσωπα και τα σπίτια τους.

Η Google ενημερώνει τους χρήστες ότι η τεχνολογία που διαθέτει είναι νόμιμη, χρήσιμη και δεν προσβάλει την ιδιωτικότητα ενώ τα πρόσωπα και οι πινακίδες των οχημάτων καλύπτονται με ειδική ψηφιακή επεξεργασία.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.