Ρίο 2016: Αήττητη στους 8 σε τροχιά μεταλλίου η Εθνική πόλο

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο εξασφάλισε ήδη από την 4η αγωνιστική η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 9-4 της (αήττητης μέχρι σήμερα) Βραζιλίας, «καπάρωσε» θέση στην οκτάδα της διοργάνωσης και πλέον κυνηγάει την πρωτιά στον Α΄ όμιλο, την οποία θα εξασφαλίσει με νίκη επί της Αυστραλίας, την Κυριακή στις 20:10.

Το ντέρμπι κορυφής των αήττητων είχε νικήτρια την Ελλάδα. Η Εθνική πόλο έκανε ένα σπουδαίο ματς και επικράτησε εύκολα της οικοδέσποινας Βραζιλίας.

Έτσι είναι ήδη στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και αν την Κυριακή (20:10 ώρα Ελλάδος) νικήσει την Αυστραλία θα είναι και πρώτη στον πρώτο όμιλο, κάτι που συνεπάγεται θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο στους «8». 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε: «Η νίκη σήμαινε πρόκριση. Θα διεκδικήσουμε την είσοδό μας στην τετράδα. Έχουμε ακόμη ένα ματς και τότε θα μάθουμε τον αντίπαλό μας. Είναι σημαντικό να πηγαίνεις στα νοκ άουτ ματς. Είμαστε καλά και θέλουμε να διαβάσουμε τον επόμενο αντίπαλό μας και να κάνουμε ένα ακόμη βήμα», ενώ δεν έκρυψε πως τα όνειρα φτάνουν μέχρι το βάθρο. «Κάνουμε όνειρα. Εγώ προσωπικά ονειρεύομαι την ομάδα να παίζει όπως και σήμερα, με πειθαρχία και έξυπνα. Είναι δύσκολη η συνέχεια και σε κάθε βήμα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.