4-14 Στο πόλο δεν υπάρχει ντέρμπι «αιωνίων».

Ο Ολυμπιακός έκανε... Κυριακάτικη βόλτα στα Ιλίσια και κέρδισε ξανά εύκολα τον Παναθηναϊκό με 14-4 στο ματς της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1 ανδρών. 

Ο Ολυμπιακός είχε εξ αρχής τον έλεγχο του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να υστερεί εμφανώς επιθετικά. Αντίθετα, αμυντικά η λειτουργία της ομάδας ήταν καλύτερη με τον Καπετανάκη να κάνει δύο κλεψίματα.

ADVERTISEMENT

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Παναθηναϊκός αντί να βρει ρυθμό, αποσυντονίστηκε εντελώς με αποτέλεσμα να δεχτεί 3 γκολ, χωρίς να καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε ούτε στον παίκτη παραπάνω. Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε έως το τέλος της αναμέτρησης, αφού τα ποσοστά των «πρασίνων» στον παίκτη παραπάνω ήταν 1/10, ενώ αντίστοιχα του Ολυμπιακού 4/5.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Τεό Λοράντου κατάφερε να μειώσει με τα γκολ των Κόνγουεϊ και Βιτέλα, ωστόσο το επιθετικό κρεσέντο του Ολυμπιακού έφτασε στο απόγειο σημειώνοντας 6 τέρματα, δείχνοντας να έχει αφήσει για τα καλά πίσω του την ισοπαλία με την γερμανική Σπαντάου για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Την τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με λιγότερο άγχος και είχε περισσότερες επιθετικές ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί, με τις δύο ομάδες σκοράρουν από ένα τέρμα. 

Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος σημείωσε 5 τέρματα, εκ των οποίων τα 3 με πέναλτι.

Στο 4.33 πριν από τη λήξη της β’ περιόδου έγιναν συστάσεις σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και με την παρέμβαση του γ.γ. του συλλόγου Γιώργου Καρανάσιου όλα εξελίχθηκαν ομαλά. Σημειώνεται ότι μετά το πρώτο σπριντ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Μετά το πέρας του ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος τόνισε στην κάμερα της Nova: «Το σκορ τα λέει όλα. Είμασταν πολύ σοβαροί και αποτελεσματικοί μέχρι το τέλος», ενώ αναφορικά με την ισοπαλία κόντρα στην Σπαντάου είπε: «Ήταν δυανό παιχνίδι αυτό με την Σπαντάου. Δυστυχώς, το γεγονός ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε δυνατές άμυνες στο ελληνικό πρωτάθλημα μας στοιχίζει, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό».

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Δελακάς δήλωσε: «Παίξαμε καταπληκτική άμυνα και αυτό μας έδωσε την ευκολία στην επίθεση. Ήμασταν φανταστικοί. Υπήρχε πικρία για την ισοπαλία με την Σπαντάου, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας ειδικά με έναν τέτοιο αντίπαλο και τα καταφέραμε». 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Τεό Λοράντος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ωστόσο ο Γρηγόρης Καπετανάκης επεσήμανε: «Σίγουρα δεν βρήκαμε τον εαυτό μας. Ξεκινήσαμε κατά το πρώτο τρίλεπτο, όμως στην συνέχεια χάσαμε το μυαλό μας από κάποια λάθη. Δεν μείναμε στο πλάνο του προπονητή. Είμαστε καινούρια ομάδα, πρέπει να δέσουμε δεν γνωριζόμαστε παρά μόνο λίγο καιρό μεταξύ μας. Παράληλα, δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτά που ζητούσε ο προπονητής». 

Τέλος, ο Δημοσθένης Δερμιτζάκης είπε: «Ήταν το πρώτο δυνατό ματς για φέτος. Είμαστε καινούρια ομάδα και μαθαίνουμε από τέτοια παιχνίδια. Το σκορ είναι πλασματικό, χάσαμε ευκαιρίες και το μυαλό μας και δεν εφαρμόσαμε το πλανο του προπονητή. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι  προκειμένου να αντεπεξέλθουμε σε αυτό που θέλει ο κόσμος και η διοίκηση».

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 4-14

Οκτάλεπτα: 1-4, 0-3, 2-6, 1-1

Ολυμπιακός: Δελακάς 2, Μυλωνάκης 1,Φουντούλης 5, Γεννηδουνιάς 1, Βλαχόπουλος 3, Κολόμβος 1, Ντόσκας 1

Παναθηναϊκός: Πρίμορατς 2, Κόνγουεϊ 1, Βιτέλας 1

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.