Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός 1-3

 Έδειξε ποιος είναι το αφεντικό. Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στην Σύρο, επικράτησε του Φοίνικα με 3-1, έκανε το 2-1 νίκες και θέλει ακόμα μία για να προκριθεί στον τελικό. Την Κυριακή στο «Δημήτρης Βικέλας» (17:00) το επόμενο ματς.

Έχοντας κερδίσει τα πάντα εντός συνόρων τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο φαβορί στην κόντρα του με τον Φοίνικα Σύρου. Οι Πειραιώτες έχασαν το πρώτο ματς στο Ρέντη, όμως στην συνέχεια έδειξαν χαρακτήρα και αφού ισοφάρισαν και πάλι εντός έδρας, πήραν και πάλι το πλεονέκτημα έδρας, επικρατώντας στο τρίτο ματς που διεξήχθη στην Σύρο με 3-1 (26-28, 18-25, 25-23, 8-25).

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη, εκτός από το πλεονέκτημα έδρας που ανέκτησε και πάλι, έδειξε πως είναι το αφεντικό, κάνοντας επίδειξη δύναμης. Πλέον οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες στο «Δημήτρης Βικέλας» την προσεχή Κυριακή σε ένα ματς που ο Φοίνικας θα παίζει με την πλάτη στον τοίχο, μιας και αν χάσει μένει εκτός τελικού. Αν ωστόσο κερδίσουν οι γηπεδούχοι, τότε θα έχουμε πέμπτο παιχνίδι την Τετάρτη 22 Απριλίου στο Ρέντη (19:00).

Γεμάτο γήπεδο, φοβερός Κόιστρα και κόντρα με Ντιάτσκοφ

Πριν ασχοληθούμε με τον αγώνα, ας σταθούμε λίγο σε τρία πράγματα. Αρχικά στο για ακόμα μία φορά γήπεδο, με τους φίλους του Φοίνικα να δείχνουν το πόσο αγαπάνε την ομάδα τους. Το δεύτερο έχει να κάνει με τον Κόιστρα.Ο Ολλανδός κεντρικός που πλέον παίζει ως διαγώνιος, έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στους Συριανούς και στο γήπεδο που έπαιξε για πρώτη φορά ως διαγώνιος στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το τρίτο έχει να κάνει με την κόντρα που υπήρξε ανάμεσα στους φίλους του Φοίνικα και τον Ντιάτσκοφ. Ο Ουκρανός αποδοκιμάστηκε και μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε πως ήταν εκνευρισμένος γιατί δεν τον αντιμετώπισε καλά ο κόσμος, λόγω των φημών πως πέρσι στην διάρκεια των πλέι οφ και στα ματς με τον Ολυμπιακό, είχε υπογράψει στους Πειραιώτες, κάτι που διέψευσε.

Ανατροπή νίκης στο πρώτο για Ολυμπιακό

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ στο οποίο οι γηπεδούχοι μπήκαν εξαιρετικά και έχοντας τον κόσμο στο πλευρό τους προηγήθηκαν με 17-13 και 18-14. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ψαλίδισαν την διαφορά και στο τέλος κατάφεραν με επίθεση του Κόιστρα και του Ντιάτσκοφ να κάνουν το 0-1 και να δείξουν πως έχουν αυτές τις ανατροπές.

Άνετα το δεύτερο και αντίδραση από Φοίνικα

Στο δεύτερο με την ψυχολογία υπέρ τους οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν περίπατο. Αυτό είχε να κάνει τόσο με την καλή εμφάνιση των παικτών του Δημήτρη Καζάζη, όσο και με την άσχημη των γηπεδούχων και κυρίως του Ντόκιτς, με τον Σέρβο διαγώνιο να είναι εκτός αγώνα. Έτσι ήρθε το 0-2 με άνεση. Στο τρίτο υπήρξε η άνοδο του Ντόκιτς και του Λάππα και οι νησιώτες έδειξαν ανταγωνιστικοί. Πήραν από την αρχή ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων, το κράτησαν ακόμα και όταν οι αντίπαλοί τους, τους έφτασαν προσωρινά και στο 24-23 μίλησε ο Σέρβος διαγώνιος για να βάλει και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι.

Μόνο μια ομάδα στο τάραφλεξ

Και εκεί που όλοι πίστευαν πως θα υπάρξει ντέρμπι και στο τέταρτο, στο τάραφλεξ βγήκε μόνο μία ομάδα και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες θυμίζοντας τον ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη, έκαναν ότι ήθελαν και πήραν τη νίκη κάνοντας το 2-1 στην σειρά, κρατώντας τον Φοίνικα μόλις στους 8 πόντους. Ο επόμενος αγώνας όπως αναφέραμε θα γίνει την Κυριακή στις 17:00, αν νικήσει ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στον τελικό, ενώ αν κερδίσει ο Φοίνικας θα έχουμε και πέμπτο ματς την Τετάρτη στις 19:00 στο Ρέντη.

Τα σετ: 1-3 (26-28, 18-25, 25-23, 08-25)

Διαιτητές: Γεροθόδωρος - Βουδούρης

Οι πόντοι του Φοίνικα προήλθαν από 2 ασσους, 46 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλου. Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 9 άσσους, 49 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 39 λάθη αντιπάλων

ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης 6 (2/9 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Πέκμανς 7 (7/15 επ, 25% υπ -17% άριστες), Ντάμποβιτς 2 (0/2 επ, 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χρήστος 9 (8/11 επ, 1 μπλοκ), Ντόκιτς 19 (17/46 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Λάππας 10 (10/14 επ, 30% υπ - 17% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 74% υπ -61% άριστες), Βελούδης (λ), Παπαδόπουλος Παναγιώτης 3 (2/11 επ, 1 μπλοκ, 41% υπ -27% άριστες)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 14 (13/20 επ, 1 μπλοκ, 70% υπ - 60% άριστες), Μαρούλης 1 (μπλοκ), Γιούρισιτς 9 (5/8 επ, 4 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 19 (12/22 επ, 4 άσσοι, 3 μπλοκ, 68% υπ -63% άριστες), Κόιστρα 19 (16/31 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τακουρίδης 3 (1/6 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), / Στεφάνου (λ, 67% υπ - 38% άριστες), Προύσαλης 2 (άσσοι), Κοκκινάκης 1 (άσσος), Σωτηρίου, Σφενδυλάκης, Τζελάτης 2 (2/6 επ)

Η γνώμη του πάγκου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρη Καζάζης είπε: «Το πρόβλημα μας στην αρχή ήταν η ανάπτυξη, όχι απαραίτητα ο πασαδόρος. Έπρεπε όμως να κάνω μια αλλαγή. Ο Μαρούλης έδωσε μια ενέργεια στο προηγούμενο ματς, αλλά σήμερα δεν τον πήγε το παιχνίδι. Αλλαξαμε πασαδόρο και την εικόνα μας στο παιχνίδι. Αυτό που έχει σημασία είναι να νικάει η ομάδα. Την κυριακή πρέπει να είμαστε ελεύθεροι και να παίξομυε ωραίο βόλει. Πρέπει να πάρουμε μια ανάσα και να πιάσουμε πολύ καλή απόδοση για να τελειώσουμε τη σειρά εδώ.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.