Τελικός Κυπέλλου: Ολυμπιακός - Πανναξιακός 3-0

Ο... τελικός ήταν χθες με τον Ολυμπιακό να επικρατεί του Παναθηναϊκού και να κατακτά το Κύπελλο. Ένα Κύπελλο που σήκωσε μια μέρα μετά νικώντας με άνεση του Πανναξιακού με 3-0 και έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες κούπες!

Σε όλα τα φάιναλ φορ, το πλέον κοινότυπο που ακούμε, είναι πως ο μικρός τελικός δεν έχει την παραμικρή σημασία και ενδιαφέρον. Σε αυτό της Πύλου για το Κύπελλο Γυναικών, ενδιαφέρον δεν είχε ο τελικός! Και δεν είχε γιατί από την στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 3-0 του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό, όσο και αν λέμε πως ο θεσμός κρύβει εκπλήξεις, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει το τέταρτο συνεχόμενο Κύπελλο από τον Πανναξιακό.

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν στο έπακρο, με τις παίκτριες του Γιάννη Νικολάκη να κάνουν έναν υγιεινό περίπατο στην όμορφη πόλη της Μεσσηνίας και νικώντας την ομάδα του Ζόραν Κόβαζιτς με 3-0 (25-14, 25-15, 25-21) να κάνουν δικό τους το τρόπαιο, χωρίς ξαναλέμε να συναντήσουν την παραμικρή αντίσταση, μιας και η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια. Αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο και τέταρτο συνολικά Κύπελλο για τις «ερυθρόλευκες» που έχουν αρχίσει να φτιάχνουν το δικό τους σερί στον συγκεκριμένο θεσμό.

Από την άλλη, μπορεί ο Ολυμπιακός να νίκησε και μάλιστα άνετα, ωστόσο η σημερινή ημέρα είναι ιστορική και για τον Πανναξιακό. Η ομάδα του όμορφου νησιού για πρώτη φορά στην ιστορία της έφτασε σε έναν τελικό, αλλά όσο και αν πάλεψε, δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλό της. Η διεκδίκηση όμως ενός τροπαίου, είναι από μόνη της μια τεράστια επιτυχία, που δείχνει ξεκάθαρα την δουλειά που γίνεται στη Νάξο, ένα νησί που αγαπάει το βόλεϊ και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα.

Για το ματς τώρα, ότι και να πούμε θα είναι υπερβολή, καθώς όντως δεν χρήζει της παραμικρής ανάλυσης, ειδικά στα δύο πρώτα σετ, στα οποία μετά το 5-5, οι τυπικά γηπεδούχες ανέβαζαν ταχύτητα, με τις φιλοξενούμενες να μην μπορούν με τίποτα να τις φτάσουν. Στο τρίτο, περισσότερο από λάθη των «ερυθρόλευκων» υπήρξε μια κόντρα, αλλά και πάλι όταν χρειάστηκε τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη τελείωσαν το ματς... 

Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Κις που έφτασε τους 14 πόντους, με τις Τένεβα και Κοσμά να ακολουθούν με 11. Για τις ηττημένες η Καρπουζά είχε 13 και η Ράντοβιτς 11, που όμως δεν έφτασαν για να έρθει κάτι καλύτερο για την ομάδα τους. Και πως να φτάσουν, όταν οι «ερυθρόλευκες» τελείωσαν τον τελικό με 12 άσους, την στιγμή που ο Πανναξιακός είχε μόλις έναν!

Τα σετ: 25-15, 25-14, 25-21

Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 9 (4/8 επ., 5 άσοι), Κοσμά 11 (8/17 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 69% υπ. – 56% άριστεςι), Κις 14 (11/27 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Μονζόνι 8 (8/13 επ.), Χριστοδούλου 9 (4/6 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Τένεβα 11 (8/17 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 73% υπ. – 60% άριστες), Κονόμι – λ (85% υπ. – 62% άριστες) / Κωνσταντίνου

Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Τρίβουνιτς 4 (4/18 επ., 75% υπ. – 75% άριστες), Κωνσταντινίδου 3 (2/5 επ., 1 άσο), Τσέσλιαρ, Ράντοβιτς 11 (10/29 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. – 31% άριστες), Καρπουζά 13 (11/26 επ., 2 μπλοκ) Εμμανουηλίδου 4 (1/9 επ., 3 μπλοκ), Κακουράτου –λ (41% υπ. – 33% άριστες) / Φάρκωνα, Λαγουδάκη.

Νίκησε το βόλεϊ
Εκτός του Ολυμπιακού, κερδισμένο ήταν και το βόλεϊ. Όχι από το θέαμα και την κόντρα, αλλά γιατί και στην Πύλο, όπως και στην Καλαμάτα στο φάιναλ φορ των ανδρών, η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό, κάτι που μόνο ικανοποιημένη μπορεί να αφήσει την Ομοσπονδία για την απόφασή της να γίνουν οι διοργανώσεις στην Μεσσηνία.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.