Ολυμπιακός - Μπεσίκτας 2-1

Με τον Φινμπόγκασον να σκοράρει το πρώτο του τέρμα με τα ερυθρόλευκα και τον Φουστέρ να ευστοχεί σε πέναλτι στο 90', ο Ολυμπιακός κέρδισε την Μπεσίκτας με σκορ 2-1 στο Φάληρο.

Με τον Φινμπόγκασον να σκοράρει το πρώτο του τέρμα με τα ερυθρόλευκα και τον Φουστέρ να ευστοχεί σε πέναλτι στο 90', ο Ολυμπιακός κέρδισε την Μπεσίκτας με σκορ 2-1 στο Φάληρο.

Ο Αργεντίνος σταρ έκανε την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο και εισέπραξε τις επευφημίες των 15.000 φίλων του Ολυμπιακού, ενώ λίγο πριν στα μάτριξ του "Γ. Καραϊσκάκης" έπαιξε βίντεο με φάσεις από την καριέρα του 35χρονου μέσου.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Μπεσίκτας, με τον Φουστέρ να γράφει το τελικό 2-1, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90ο λεπτό. Ο Φιμπόγκασον σκόραρε το παρθενικό του τέρμα με τα ερυθρόλευκα στο 58', ενώ οι Τούρκοι είχαν ισοφαρίσει το ματς με κεφαλιά του Ουϊσάλ στο 87'.

Οι Πειραιώτες δεν είχαν στην διάθεση τους τον Τσόρι Ντομίνγκες, υπάρχει ανησυχία για τον τραυματισμό του Φορτούνη, ενώ είδαν με χαρά την επιστροφή του Γιάννη Μανιάτη στην αγωνιστική δράση μετά την ρήξη χιαστών που υπέστη τον περασμένο Μάρτη.

Χωρίς αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού του, σε σχέση με όσα έδειξε στα φιλικά της Ολλανδίας, μπήκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση. Οι Πειραιώτες ήθελαν να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού με καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας (65% - 35% η κατοχή στα πρώτα 25 λεπτά), ψάχνοντας τις επιθέσεις από τα άκρα κατά κύριο λόγο.

Ο Μιλιβόγεβιτς είχε την ευθύνη να οργανώσει το παιχνίδι από χαμηλά, με τον Φορτούνη να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες από τη μέση και μπροστά. Ο Ελαμπντελαουί με τον Πάρντο από δεξιά είχαν καλή συνεργασία και δημιουργούσαν πονοκεφάλους στην άμυνα της Μπεσίκτας. Κάτι που δεν μπορεί να πει κανείς για το δίδυμο της αριστερής πλευράς που συνέθεσαν οι Σαλίνο, Ντουρμάζ.

Λογικό μέχρι ενός σημείου καθώς στην πλευρά του Βραζιλιάνου μπακ αγωνιζόταν ο πολύς Κουαρέσμα, παίκτης στον οποίο ακουμπούσαν την μπάλα οι Τούρκοι στις περισσότερες επιθέσεις τους. Επομένως ο Σαλίνο είχε πάντα στο νου του τον Παρτογάλο με αποτέλεσμα οι προωθήσεις του να γίνονται με μέτρο.

Ο Χάρα είχε την γνωστή του ενέργεια και διάθεση να κυνηγήσει κάθε φάση, χωρίς πάντως να είναι αρκούντως αποτελεσματικός σε open play. Ο Ολυμπιακός είχε καλή μεταβίβαση της μπάλας μέχρι το τρίτο μισό του γηπέδου προς την επίθεση, ωστόσο δεν έβρισκε τον τρόπο να απειλήσει εντός περιοχής.

Στον αντίποδα οι Τούρκοι έκλειναν σωστά τους χώρους έξω από την περιοχή του Ζενγκίν και προσπαθούσαν να επιτεθούν γρήγορα, ψάχνοντας τους παίκτες της γραμμής περισσότερο στην πρώτη πάσα. Επιχείρησαν 2-3 φορές να βγουν απειλητικά στην κόντρα αλλά οι αποτελεσματικές επεμβάσεις του Βούρου δεν επέτρεψαν να δημιουργηθούν καταστάσεις στην περιοχή των "ερυθρολεύκων".

Γκόμες και Χάρα είχαν τις φάσεις

Ο Γκόμες στο 25ο λεπτό είχε την καλύτερη ευκαιρία της Μπεσίκτας στο πρώτο μέρος αλλά νικήθηκε από τον Ρομπέρτο. Ο Ολυμπιακός δοκίμασε κάποια σουτ εκτός περιοχής χωρίς τύχη και απείλησε δις σε ένα λεπτό (41'-42') χάρη στο πείσμα του Χάρα.

Ο Ζενγκίν έδιωξε σε κόρνερ την πρώτη προσπάθεια του Αργεντίνου κυνηγού και είδε τον Εζιακούπ να απομακρύνει την μπάλα πάνω από την γραμμή, μετά την κεφαλιά του Χάρα έπειτα από την εκτέλεση του Φορτούνη. Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στην αναμέτρηση του Φαλήρου.

Σεφτέ ο Φινμπόγκασον

Αυλωνίτης, Μαζουακού και Φινμπόγκασον πήραν τις θέσεις των Σιόβα, Σαλίνο και Χάρα αντίστοιχα με την έναρξη της επανάληψης. Η είσοδος του Γαλλοαφρικανού μπακ έφερε μεγαλύτερη ισορροπία επιθετικά στις πτέρυγες, ενώ ο Ισλανδός είναι κλασικός επιθετικός και σαφώς πιο επικίνδυνος από τον Αργεντίνο συμπαίκτη του.

Κάτι που έγινε σαφές, όταν σε προσπάθεια που ξεκίνησε ο Μαζουακού από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μπουχαλάκη, αυτός πέρασε δεξιά στον Πάρντο και ο Κολομβιανός τροφοδότησε με ακρίβεια τον Φινμπόγκασον για το 1-0 του Ολυμπιακού στο 58ο λεπτό.

Γκολ που πανηγύρισε τόσο ο κόσμος όσο και ο 26χρονος στράικερ, ο οποίος στον Πειραιά θέλει να ξαναβρεί το ένστικτο του σκόρερ, αυτό που έχασε όταν το καλοκαίρι του 2014 μεταπήδησε από την Χέρενφεν στην Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ακολούθησαν αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τους Γκόμες και Κουαρέσμα να απολαμβάνουν το χειροκρότημα των φίλων του Ολυμπιακού κατά την έξοδο τους από το ματς. Το ίδιο συνέβη και την στιγμή που ο Ρομπέρτο άφησε τη θέση του στον Καπίνο, με τον 21χρονο Έλληνα γκολκίπερ να δέχεται το θερμό καλωσόρισμα των "ερυθρόλευκων" οπαδών.

Φινάλε με σασπένς

Ο ρυθμός στο ματς έπεσε σταδιακά, με την Μπεσίκτας από το 80' και μετά να πιέζει για την ισοφάριση. Και οι φιλοξενούμενοι τα κατάφεραν, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μαζουακού έχασε τον Ουϊσάλ, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο για το 1-1 στο 87ο λεπτό.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ντοσεβί κέρδισε πέναλτι από τον Μότα (οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ και μάλλον έχουν δίκιο), με τον Φουστέρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και με ψύχραιμο χτύπημα να δίνει εκ νέου προβάδισμα στους Πειραιώτες.

Στα λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε τίποτα και το τελικό 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων στο Φάληρο. Σημαντικότερη είδηση από τη νίκη του Ολυμπιακού αποτελεί το γεγονός της επιστροφής του Γιάννη Μανιάτη στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" είχε υποστεί ρήξη χιαστών τον περασμένο Μάρτιο και όταν πήρε την θέση του Μιλιβόγεβιτς στο 85ο λεπτό χειροκροτήθηκε θερμά από τους φίλους του Ολυμπιακού. Μια τονωτική ένεση για τον Μανιάτη ενόψει της πλήρους επανάκαμψης του στην αγωνιστική δράση.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.