Ολυμπιακός... 42 αστέρων!

"Άντε γειά, άντε γειά, πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά", τραγουδούν από το απόγευμα της Κυριακής οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι έχοντας κερδίσει τον 42ο τους τίτλο πριν καν παίξουν με τον Λεβαδειακό μετά την ήττα του Παναθηναϊκού μπήκαν με άλλον... αέρα στο γήπεδο.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ακούστηκε από τα μεγάφωνα πως "και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα αγωνιστεί απόψε με την εξής σύνθεση" για να ξεσπάσει ο κόσμος σε χειροκροτήματα.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Ολυμπιακός επικράτησε αρκετά εύκολα με 4-0 με τον Τσόρι να είναι εξαιρετικός και να βάζει δύο γκολ έχοντας και μία ασίστ και τον Μπενίτες να βρίσκει επίσης δίχτυα. Το τελικό σκορ το διαμόρφωσε ο Φορτούνης. Ο Λεβαδειακός από την άλλη αν και μπήκε δυνατά στο ματς αναγκάστηκε να παίξει με 10 παίκτες από το 25' και μετά λόγω δίκαιης αποβολής του Σηφάκη. Οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα πέτυχαν τον πρώτο στόχο που ήταν να πάρουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα και τώρα αφοσιώνονται στο Κύπελλο με την διοίκηση της ομάδας να ξεκινάει σιγά σιγά το "χτίσιμο" της επόμενης σεζόν.

Δεν άλλαξε τίποτα ο Περέιρα

Ο Βίτορ Περέιρα πήγε ξανά στα... σίγουρα. Εμπιστεύθηκε ίδια διάταξη και για το ματς με τον Λεβαδειακό. Ο σχηματισμός των Πειραιωτών: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Σαλίνο δεξί μπακ, Μαζουάκου αριστερά, Σιόβας και Μποτία κέντρο άμυνας, στον άξονα πάλι μαζί Μιλιβόγιεβιτς και Ντινγκά, δεξιά ο Ντοσεβί, αριστερό εξτρέμ ο Χάρα, δεκάρι ο Τσόρι και φορ ο Μπενίτες.

Με Πουλίδο βασικό ο Μάντζιος

Στον αντίποδα ο Άκης Μάντζιος επέλεξε, όπως αναμενόταν, να ξεκινήσει βασικό τον Πουλίδο, τον οποίο πάντα έχει στα υπ' όψιν του για το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός. Ο σχηματισμός: Σηφάκης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Μαχαίρας και αριστερά ο Μιλιάζες. Κέντρο της άμυνας με Πίντερ και Τομάς και αμυντικά χαφ οι Πελέ και Ζίτο. Δεξί εξτρέμ ο Στάθης, αριστερό ο Γιακουμάκης, δεκάρι ο Μπουσταμάντε και φορ ο Πουλίδο.

Χειροκρότημα για τον Μεξικανό

Ο Μεξικανός φορ πάντως έγινε αντιληπτός από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο φαληρικό γήπεδο. Άκουσε το όνομά του από την κερκίδα και ενώ χειροκροτήθηκε στην εκφώνηση των ενδεκάδων προτού αρχίσει το ματς. 

Σόου Πουλίδο στο πρώτο 20λεπτο!

Η πρώτη πολύ καλή φάση του ματς ήρθε από τον Λεβαδειακό. Στο 6' ο Μπουσταμάντε έκανε μία πλαγιοκόπηση και ένα αρκετά καλό σουτ με τον Ρομπέρτο να του λέει "όχι". Στην συνέχεια σε δύο διαδοχικές φάσεις οι Βοιωτοί θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει. Μία στο 13' με τον Πουλίδο να περνάει την μπάλα πάνω από τον Ρομπέρτο και τον Σαλίνο να διώχνει πριν περάσει η μπάλα την γραμμή και άλλη μία στο 14' με νέα προσπάθεια του Πουλίδο την οποία έβγαλε σωτήρια με κεφαλιά ο Μποτία. Με άλλα λόγια ο Πουλίδο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πρώτου 20λεπτου με τον Ολυμπιακό να μην δείχνει ανάλογη εικόνα. Στο 23' ο Μαζουάκου έκανε ένα εξαιρετικό σουτ από μακρινή απόσταση που πέρασε λίγο άουτ. Ήταν και η πρώτη φάση του Ολυμπιακού έως εκείνη την ώρα.

Με 10 ο Λεβαδειακός μετά από αποβολή του Σηφάκη

Στο 25ο λεπτό ο ρέφερι της αναμέτρησης απέβαλλε τον Σηφάκη επειδή βγήκε εκτός περιοχής και βρήκε την μπάλα με το χέρι του και ενώ οι παίκτες των Πειραιωτών έβγαιναν σε προφανή θέση για γκολ. Ο κίπερ των Βοιωτών και οι συμπαίκτες του αμφισβήτησαν αρκετά έντονα την απόφαση αυτή. Η ουσία όμως ήταν πως ο Λεβαδειακός έμεινε με 10 από πολύ νωρίς. Στο 29ο λεπτό ο Ολυμπιακός εκτέλεσε το φάουλ με τον Τσόρι που πέρασε έξω.

Στο 32' ο Πελέ είχε ένα σουτ που έπιασε ο Ρομπέρτο ενώ στο 33' ο Τσόρι είχε μία κακή εκτέλεση φάουλ με την μπάλα να περνάει αρκετά άουτ. Στο 38' ο Σιόβας δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει με  προβολή μετά από μπαλιά του Σαλίνο. Στο 41' ο Χάρα λίγο έλλειψε να κάνει την... ζημιά στον Λεβαδειακό όταν μετά από σέντρα του Ντοσεβί και δική του προσπάθεια που βρήκε κόντρα σε αντίπαλο η μπάλα παρολίγον να μπει στα δίχτυα.

Σκόρερ ξανά ο Τσόρι και 1-0

Στο 44ο λεπτό ο Ντοσεβί "σέρβιρε" ιδανικά την μπάλα στον Τσόρι. Ο Μιλιάζες έχασε τον Τονγκολέζο και ο Πίντερ δεν μπόρεσε να κόψει την μπαλιά του. Έτσι ο Αργεντίνος με ωραία προβολή από κοντά έκανε εύκολα το 1-0, σκοράροντας για ακόμα μία φορά φέτος στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός απείλησε και στις καθυστερήσεις μετά από μπαλιά του Μιλιβόγιεβιτς και κεφαλιά του Μπενίτες.

Ξεκίνημα με φάση από Τσόρι και γκολ ο Μπενίτες

Οι Πειραιώτες στο Β' μέρος μπήκαν αρκετά δυνατά με τον Τσόρι να έχει μία καλή ευκαιρία με πολύ ωραίο πλασέ του στο 49'. Στο 55' ο Ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να κάνει το 2-0.

Μετά από φάουλ του Τσόρι ο Μπενίτες βγήκε στην πλάτη των αμυντικών και με κεφαλιά από κοντά σκόραρε. Στο 59' ο Ντοσεβί έχασε την ευκαιρία να χριστεί και αυτός σκόρερ με το σουτ του να περνάει ελάχιστα έξω.

Το 3-0 ο Ντομίνγκες και... πάρτι!

Στο 60' ο Στρατηλάτης δέχθηκε ένα παρακινδευμένο γύρισμα και δεν μπόρεσε να στοπάρει σωστά την μπάλα. Ο Μπενίτες τον πίεσε με τον κίπερ του Λεβαδειακού να προλαβαίνει στο... τσακ να διώξει την μπάλα όμως ο Τσόρι που ήταν πολύ κοντά στην φάση σούταρε και σκόραρε για 2η φορά στον αγώνα για να γίνει το 3-0 και να ακολουθήσει το σχετικό... πάρτι στις εξέδρες.

Στο 63' ο Ρομπέρτο έβγαλε δύσκολα ένα καλό φάουλ του Πελέ. Ο Περέιρα έβαλε και τον Ομάρ στο ματς που πάτησε χορτάρι μετά από αρκετό καιρό λόγω του τραυματισμού του αλλά και τον Μήτρογλου. Πάντως στην αλλαγή του Μητρογκόλ με τον Μπενίτες αποδοκιμάστηκε από μερίδα του κόσμου.

Από τα πόδια του Τσόρι το 4-0

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Τσόρι έκανε ακόμα μία μπαλιά που κατέληξε σε γκολ. Μετά από πάσα του η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη που από κοντά έγραψε το 4-0.

MAN OF THE MATCH: Και πάλι ο Τσόρι. Ο Αργεντίνος άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό και ήταν ξανά άκρως θετικός. Σέρβιρε επίσης δύο γκολ για το 2-0 και το 4-0 και έκανε το 3-0. Έφτασε έτσι τα 13 γκολ και τις 11 ασίστ στο πρωτάθλημα!

 Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε για τα καλά ο Ντοσεβί. Είναι στην φάση του 1-0 με τον Τσόρι και γενικά προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Ιδιαίτερα καλός και ο Μπενίτες που σκόραρε για 2ο σερί ματς. Ο Παραγουανός είχε και συμμετοχή σε άλλα δύο γκολ και ενώ συνεχίζει να δείχνει πόσο καλύτερος παίκτης είναι από τον Χάρα. Καλός κυρίως στο Α' μέρος ο Πουλίδο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σηφάκης και οι στόπερ του Λεβαδειακού. Ιδίως ο πρώτος εξαιτίας της φάσης της αποβολής του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Σηφάκη. Εντελώς αδικαιολόγητη και απερίσκεπτη ενέργεια από μέρους του που άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες από το 25'.

 Σωστή είναι η κόκκινη στον Σηφάκη που βρήκε με το χέρι την μπάλα έξω από την περιοχή. Στην ίδια φάση όμως και για την ακρίβεια στο ξεκίνημά της φαίνεται να έχει προηγηθεί οφσάιντ του Ντοσεβί που δεν υποδείχθηκε. Λάθη έχουν γίνει σε επίπεδο φάουλ και καρτών και για τις δύο ομάδες.

  Το 42ο έγινε δικό του! Ο Ολυμπιακός αν και δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, έχοντας εκ νέου τον Τσόρι σε πολύ καλή ημέρα νίκησε με 3-0 τον Λεβαδειακό. Κομβικό σημείο ήταν το δίχως άλλο η σωστή αποβολή του Σηφάκη στο 25'. Οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα αν και είχαν διασφαλίσει από πριν την έναρξη του αγώνα το 42ο τίτλο τους, μετά το 1-0 από τον Τσόρι πήραν... μπροστά και απέδωσαν καλή μπάλα με αρκετές ευκαιρίες και ακόμα τρία γκολ. Ήταν αν μη τι άλλο μία ιδανική ερυθρόλευκη βραδιά με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει για ακόμα μία χρονιά το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά, είχε ένα "δυνατό" πρώτο 20λεπτο όμως αφότου έμεινε με 10 παίκτες περιορίστηκε σε πιο παθητικό και αμυντικό ρόλο στο παιχνίδι. Επιπλέον τα λάθη της άμυνάς του και η κακή εικόνα του Στρατηλάτη που αντικατέστησε τον Σηφάκη οδήγησαν στο να έρθει ακόμα πιο εύκολα το "τρίποντο" για τους γηπεδούχους.

Οι άσοι των ερυθρόλευκων μετά την λήξη της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό πανηγύρισαν έξαλλα μαζί με τον κόσμο τους την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Του 42ου στην ιστορία τους. Μετά τον καθιερωμένο πια γύρο του θριάμβου σε όλο το γήπεδο με τον κόσμο να τους αποθεώνει, έβγαλαν τις αναμνηστικές φωτογραφίες και πήραν τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Εκεί άνοιξαν σαμπάνιες και το... πάρτι συνεχίστηκε! Οι πανηγυρισμοί όπως ήταν φυσικό ήταν έξαλλοι με τον Βίτορ Περέιρα και τους παίκτες του να έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν πλατιά.
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.