Περέιρα: Με δύο επιθετικούς και Τσόρι - Φορτούνη

O Πορτογάλος προπονητής δεν έχει βγάλει ακόμα τα τελικά του πλάνα, σύμφωνα όμως με τα όσα διαρρέονται οι Κασάμι και Τσόρι θα επανέλθουν στο βασικό σχήμα.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερά ο Μαζουάκου και στο κέντρο της άμυνας ο Σαντάνα με έναν εκ των Σιόβα - Αυλωνίτη. 

Στον άξονα θα τοποθετηθούν ο Μιλιβόγιεβιτς με τον Κασάμι (καθώς ο Μανιάτης έχει κάρτες και δεν παίζει ενώ υπάρχει και η επιλογή του Ντινγκά για τον χώρο της μεσαίας γραμμής), δεξί εξτρέμ θα είναι ο Ντοσεβί και αριστερά στην επίθεση ο Ντουρμάζ. Επιτελικός χαφ ο Τσόρι και στράικερ ο Μήτρογλου. 

Κατά τα άλλα και οι Φορτούνης, Αφελάι δίνουν την... μάχη τους για μία θέση στην αρχική ενδεκάδα για το ματς με τη Ντνίπρο.

Χωράνε στην ίδια εντεκάδα ο Τσόρι Ντομίνγκεζ με τον Κώστα Φορτούνη; Μπορεί ο Βίτορ Περέιρα έχοντας ταυτόχρονα δύο «δημιουργούς» στον άξονα, να βελτιώσει την εικόνα του Ολυμπιακού; Και τέλος πάντων πόσο ρίσκο προκύπτει σε μια τέτοια επιλογή, όταν μιλάμε για ένα ματς επιπέδου Γιουρόπα;

Όπως φαίνεται όλα τα παραπάνω ερωτήματα θα βρουν μια πρώτη απάντηση αύριο βράδυ στο «Καραϊσκάκης». Διότι στην 11άδα των Ερυθρόλευκων κόντρα στη Ντνίπρο, για πρώτη φορά φέτος θα συνυπάρξουν οι δύο σημαντικότεροι «δημιουργοί» που συναντά κανείς στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας. Όλα συνηγορούν σε αυτό. Σε ταυτόχρονη παρουσία Τσόρι και Φορτούνη. Και σε ένα σχήμα που περισσότερο θα μοιάζει με 4-4-2 παρά με το 4-2-3-1 που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο Περέιρα προφανώς βλέπει την ομάδα του να έχει στερέψει από... ιδέες στην δημιουργία. Ξέρει ότι για να έχει ελπίδες για ανατροπή του 2-0 που φέρνει η Ντνίπρο προίκα από το Κίεβο, χρειάζεται πολλά περισσότερα από μια «συνηθισμένη» προσέγγιση και είναι έτοιμος να το τολμήσει. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα προκύψει 4-4-2 με τους χαφ στην ευθεία ή αν θα γίνει επιλογή ενός «ρόμβου». Γιατί «ακραίους» ο Ολυμπιακός σε καλή κατάσταση δεν έχει. Αντίθετα στην Λεωφόρο δεν έπαιξε ο Κασάμι, ενώ παρά την απουσία του Μανιάτη υπάρχουν λύσεις «καθαρού» αμυντικού χαφ και μέσω του Μιλιβόγιεβιτς και μέσω του Ντινγκά.

Μπορεί εύκολα λοιπόν να δούμε ταυτόχρονα Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνη και Τσόρι στη μεσαία γραμμή, σε σχήμα ρόμβου. Να παραμείνει ίδια η βασική γραμμή της άμυνας με Ομάρ, Σαντάνα, Σιόβα, Μαζουακού. Και ουσιαστικά να μείνει «ανοιχτή» μόνο η θέση του παρτενέρ του Μήτρογλου στην επίθεση. Θέση που διεκδικείται είτε από τον Μπενίτες, είτε από τους τρεις διαθέσιμους «ακραίους» με πιθανότερο τον Ντοσεβί.

Σήμερα στην τελευταία προπόνηση αναμένεται να φανεί κάτι παραπάνω...

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.