Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και κρατήθηκε κοντά στην κορυφή.Οι «ερυθρόλευκοι» κάθισαν στις δάφνες του θριάμβου επί της Γιουβέντους, οι «πράσινοι» κατέβηκαν στο Καραϊσκάκη αποκλειστικά και μόνο για να μην ηττηθούν και το γκολ του πρωτάρη σε ντέρμπι Αυλωνίτη με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά (57') από φάουλ του Τσόρι ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά...

Ο Μήτρογλου θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα το ματς, όμως νικήθηκε από τον Στιλ στην εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος από τον Αγγλο τερματοφύλακα των «πράσινων».

Πολλές διακοπές από φάουλ, κοκορομαχίες, τον Καλογερόπουλο που δεν το πήγε καλά το ματς, τους οπαδούς να πετούν καπνογόνα κι ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί εύκολα... Ο Ολυμπιακός επέστρεψε λοιπόν στις νίκες επί του «αιωνίου», ωστόσο, ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και οι οπαδοί του πείστηκαν, χειροκροτώντας με το... ζόρι στο φινάλε.

Μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά φλύαρος
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά από την αρχή κι επιχείρησε να φέρει το παιχνίδι προς την περιοχή του Στιλ. Στο πρώτο δεκάλεπτο κέρδισε το ματς είχε έναν ρυθμό, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν διαδοχικά κόρνερ χωρίς να βγάλουν κάποιο κέρδος, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε ως κύριο μέλημα την διαφύλαξη των μετόπισθεν.

Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 14' με τον Αφελάι να κάνει εξαιρετική κούρσα από αριστερά, ο Στιλ έδιωξε, ο Μανιάτης πήρε το «ριμπάουντ» και σούταρε στην κίνηση, όμως ο κίπερ των «πράσινων» έσωσε και πάλι την εστία του από παραβίαση.

Δεν είδαμε μπάλα…
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή, έπαιζε στο μισό γήπεδο τον Παναθηναϊκό, όμως δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή με αξιώσεις και οι «πράσινοι» έβγαζαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τις φάσεις.

Ωστόσο, η ανάπτυξη του Παναθηναϊκού ήταν μηδενική με τα χαφ του Ολυμπιακού να κυριαρχούν στο κέντρο και να μην αφήνουν τους Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν να κάνουν παιχνίδι.

Το παιχνίδι είχε πολλές διακοπές, αμέτρητα φάουλ, κάρτες, κοκορομαχίες και καθόλου ποδόσφαιρο κι έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να προσφέρουν θέαμα...

«Χρυσή» αλλαγή ο Αυλωνίτης!
Το ματς ήταν μία από τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι που τραυματίστηκε ο Μποτία και μπήκε στη θέση του ο Αυλωνίτης (57').

Ο στόπερ του Ολυμπιακού νίκησε τον Κουτρουμπή στον αέρα και με κεφαλιά, έπειτα από φάουλ του Τσόρι, άνοιξε το σκορ βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στο Καραϊσκάκη!

Ο Στιλ τον κράτησε όρθιο!
Στο 78' ο Δώνης έκανε μεγάλη γκέλα, ο Εντινγκά έκλεψε κι έβγαλε τον Μήτρογλου απέναντι από τον Στιλ. Ο κίπερ των «πράσινων» τον ανέτρεψε, ο Καλογερόπουλος έδειξε άσπρη βούλα κι έβγαλε κίτρινη με τους γηπεδούχους να ζητούν κόκκινη και τον Αθηναίο ρέφερι να αποβάλλει τον Αναστασίου για διαμαρτυρία.

Ο Στιλ ρέφερε ωστόσο τη γκέλα του Δώνη και του ιδίου, καθώς νίκησε τον Μήτρογλου που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 81', έπειτα από νέα καθυστέρηση (σ.σ.: είχαμε περίπου 10λεπτη στο ξεκίνημα) λόγω ρίψης φωτοβολίδων.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στα υπόλοιπα λεπτά να βγει μπροστά, αλλά ήταν αργά για να μπει στο παιχνίδι, καθώς στα προηγούμενα 80΄είχε ως κύριο μέλημα το να μην δεχτεί γκολ κι όχι να δημιουργήσει...
Οι «πράσινοι» φωνάζουν για μια φάση στο 90+2', που ο Καλογερόπουλος έκοψε μάλλον λανθασμένα την ροή του αγώνα καταλογίζοντας χέρι στον Πέτριτς που φάνηκε να κατεβάζει με το σώμα τη μπάλα στον Ατζαγκούν, ο οποίος βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση στο ύψος της περιοχής.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε με τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά αυτό που ήθελε, το «τρίποντο», αλλά χωρίς να πείσει με την απόδοσή του...

ΣΚΟΡΕΡ: 59' Αυλωνίτης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθήνας)
ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 81' Μήτρογλου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40' Μιλιβόγεβιτς, 90+5' Αφελάι – 10' Καρέλης, 29' Νάνο, 37' Πράνιτς, 40' Σίλντενφελντ, 78' Στιλ, 90+2' Πέτριτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Μποτία (57' Αυλωνίτης), Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντομίνγκες (87' Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (69' Μέντες), Λαγός (74' Δώνης), Ζέκα, Ατζαγκούν, Μπούι (63' Πέτριτς), Πράνιτς, Καρέλης

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.