Το Καραϊσκάκη πλημμύρισε με... Κούπες

Οι τίτλοι έγιναν συνήθεια, αλλά κάθε φιέστα έχει τη δική της μαγεία... Ο Ολυμπιακός γιόρτασε στο Καραϊσκάκη την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία του, σε μια υπέρλαμπρη φιέστα, όπου ήταν έντονη η συγκινησιακή φόρτιση.

Η απονομή των μεταλλίων και της Κούπας έγινε από τον πιο κατάλληλο άνθρωπο, τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά και πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Γιάννη Μώραλη, ενώ ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Β. Μαρινάκης, που πανηγύρισε το τέταρτο σερί πρωτάθλημα, συνεχάρη τον Μίτσελ, τους παίχτες και όλα τα μέλη του τεχνικού και του ιατρικού τιμ για τη νέα μεγάλη στιγμή του συλλόγου.

Παρατεταγμένες στις δύο πλευρές της εισόδου των πρωταγωνιστών ήταν τα τρόπαια των 40 προηγούμενων πρωταθλημάτων, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του Ολυμπιακού, ενώ την αποθέωση γνώρισε ο μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς, Μίκαελ Ολαϊτάν.

Ο Μασάντο για μια φορά «έκλεψε την παράσταση», καθώς πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε το «campeones, campeones», ενώ όλοι μαζί έκαναν τον γύρο του θριάμβου, στον οποίον συμμετείχε και ο 2,5 μηνών (!) γιος τού Τσόρι Ντομίνγκεζ, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Σ. Θεοδωρίδη, να ζει το χθες, αλλά και το «αύριο», λέγοντας από μικροφώνου «εμένα με νοιάζει την Τετάρτη τι θα γίνει, αλλά είμαι σίγουρος πως θα έχουμε πανηγύρι», εννοώντας πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Μίτσελ αποθεώθηκε από τους οργανωμένους οπαδούς, ενώ μια χειρονομία του ερμηνεύτηκε ως επιθυμία παραμονής του στον Ολυμπιακό. Ερωτηθείς σχετικά, ξεκίνησε με... ντρίμπλα, λέγοντας «οι φιλοδοξίες μου φτάνουν μέχρι την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου». Στη συνέχεια, όμως, δεν έκρυψε πως «ναι, θα ήταν φανταστικά, να ανανεώσουμε ένα τέτοιο ραντεβού με τον κόσμο. Από τότε που ήρθα στην Ελλάδα μού συμβαίνουν πολύ ωραία πράγματα».

Ο Χούλιο Λοσάντα, που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού και ήρθε στην Ελλάδα ύστερα από 32 χρόνια, παρέλαβε το βραβείο του από τον Σ. Θεοδωρίδη μέσα σε αποθέωση και με δάκρυα συγκίνησης είπε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου χάρισε την πιο όμορφη στιγμή της ζωής μου και ευχαριστώ εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών των 41 πρωταθλημάτων τον 12ο παίχτη μας, τον κόσμο μας, για την προσφορά του».

Η φιέστα ήταν αφιερωμένη και στη UNICEF, στην οποία θα δοθούν τα 170.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τα εισιτήρια, ενώ ο Καρεμπέ μπήκε στο γήπεδο με δεκάδες παιδάκια και ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό για όσα έχει κάνει μέχρι τώρα για να βοηθήσει τα παιδιά που στηρίζει ο Οργανισμός.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης, σε γραπτή του δήλωση τόνισε ότι «η φετινή πορεία στον 41ο τίτλο επιβεβαίωσε την κυριαρχία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την εξαιρετική μας πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ όρισαν μια απολύτως επιτυχημένη χρονιά για τον σύλλογο».

Τέλος, ο Πέτρος Κόκκαλης, αρχικά τόνισε πως «τα 41 πρωταθλήματα είναι πάρα πολλά, αν βάζαμε και τα Κύπελλα θα... έβγαιναν έξω από τη γραμμή του πλαγίου άουτ» και στη συνέχεια ανακοίνωσε την κάθοδό του στις εκλογές του Δήμου Πειραιά με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, «στον οποίον τρέφω απεριόριστη εμπιστοσύνη. Αγαπώ τον Πειραιά και θα βοηθήσω ώστε να γίνει καλύτερη πόλη».

Εντονο κοντράστ συναισθημάτων χθες στο Καραϊσκάκη, εκεί που ο Ολυμπιακός νίκησε τον Απόλλωνα με 1-0 και κατέκτησε και τυπικά το 41ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, ενώ την ίδια ώρα η ήττα καταδίκασε την ομάδα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» σε υποβιβασμό στη «Football League».

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος, αλλά μέχρι το 88' δεν είχε καταφέρει να παραβιάσει την εστία των φιλοξενουμένων, ο Απόλλων προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να πετύχει το γκολ που θα του χάριζε τη σωτηρία, αλλά επιθετικά δεν είχε πολλές επιλογές, ο γρήγορος Γκουέλα που αντικατέστησε τον Πετρόπουλο δεν διέθετε ουσία και μόνο δύο φορές κατάφερε με τον Μίνγκα (στο 49' ύστερα από λάθος γύρισμα του Μαρκάνο) και με τον Ντάλμπεργκ (79') να απειλήσει χωρίς επιτυχία την εστία του Ρομπέρτο. Οι Πειραιώτες μπήκαν ορεξάτοι στο ματς, στο πρώτο 20λεπτο έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθούν στο σκορ (Πέρες στο 4' και το 12', Μανιάτης στο 18'), ενώ στο 11', ύστερα από σουτ κεραυνό του Βαλντές, ο πορτιέρο του Απόλλωνα Γκόμεζ άλλαξε πορεία στην μπάλα και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οσο περνούσε η ώρα, η επιθετική ορμή των γηπεδούχων εξασθενούσε, αλλά τελικά στο 88' ο Σαβιόλα, έπειτα από κόρνερ του Ιμπαγάσα, με κοντινό σουτ πέτυχε το 1-0.

Με αυτήν τη νίκη και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα με 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, σπάζοντας το ρεκόρ των 16 βαθμών που είχε ο Παναθηναϊκός από την περίοδο 1994-1995.

Ο κόσμος, στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, ζητούσε την πρόκριση και την Τετάρτη κόντρα στον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου, με την ιαχή «Αυτό είναι σωστό, πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό...».

Ο Πέρες αποχώρησε με ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο και αποκλείεται η συμμετοχή του στην Τούμπα.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.