Μουντιάλ 2014? Μέσω των μπαράζ,

Μέσω των μπαράζ, στις 15 και 19/11, θα διεκδικήσουν οι διεθνείς μας (2-0 νίκησαν το Λιχτενστάϊν) την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Λίγο παραπάνω από μία ώρα παιχνιδιού διατηρήθηκαν ζωντανές οι ελπίδες των διεθνών μας για απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ 2014, καθώς η Βοσνία αδυνατούσε να σκοράρει στο Κάουνας, σε βάρος της Λιθουανίας.

Ο Ιμπίσεβιτς, στο 68ο λεπτό, έλυσε το γόρδιο δεσμό, κι έβαλε την ομάδα του στο αεροπλάνο για Βραζιλία, ενώ η δική μας εθνική ομάδα, που νίκησε 2-0 το Λιχτενστάϊν, με τέρματα των Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη, θα παίξει την τελευταία ζαριά της στα μπαράζ του Νοεμβρίου, με αντίπαλο που θα κληρωθεί από τη FIFA στις 21 Οκτωβρίου, και θα είναι μία εκ των Σουηδίας, Ρουμανίας, Ισλανδίας, Γαλλίας ή Ουκρανίας.

Μπορεί να καμαρώνει η εθνική μας για τους 25 βαθμούς που μάζεψε στον 7ο όμιλο, τους περισσότερους από κάθε άλλη δεύτερη ομάδα στην προκριματική φάση (με το σύστημα που ίσχυε μέχρι πρότινος, θα προκρινόταν απευθείας ως η καλύτερη δεύτερη), αλλά δε δικαιούται να νιώθει άτυχη, επειδή έχασε στην ισοβαθμία την πρωτιά από τη Βοσνία. Αφενός γιατί δε μπόρεσε να την κερδίσει στο "Γ.Καραϊσκάκης" (0-0), κι ούτε καν να συγκριθεί μαζί της, στη Ζένιτσα (3-0 νίκησε τότε η ομάδα του Σούσιτς), αφετέρου γιατί δεν πλησίασε καν το συντελεστή τερμάτων των Βόσνιων, που μόνο σε βάρος του Λιχτενστάϊν πέτυχαν δώδεκα γκολ, όσα δηλαδή πέτυχε η δική μας ομάδα στο σύνολο των δέκα αγώνων της!   
Αλλά πριν αρχίσει πάλι κανείς να γκρινιάζει, για τη ξεκάθαρη δυσκολία που έχει η εθνική στο σκοράρισμα, ας λάβει υπόψη του δύο πράγματα.

Κατ'αρχήν, ότι δεν απαιτούνται πολλά γκολ στα μπαράζ του Νοεμβρίου, παρά μόνο τα απαραίτητα σ'εκείνα τα δύο κρίσιμα 90λεπτα. Επιπλέον, η μεγάλη πλειοψηφία των φίλων της εθνικής δε στέκεται στους αριθμούς, ούτε έχει απαιτήσεις πολύ πάνω από τα αγωνιστικά όρια των διεθνών, απόδειξη ότι τους χειροκρότησε και την Τρίτη (15/10), παρ'όλο που το Λιχτενστάϊν προσφερόταν για έξτρα θέαμα, και σαφώς περισσότερα από τα δύο γκολ που πέτυχαν ο μεν Σαλπιγγίδης με προβολή (φωτ.), ύστερα από υπέροχο συνδυασμό των Σαμαρά-Χολέβα, στο 7ο λεπτό, ο δε Καραγκούνης με απευθείας κτύπημα φάουλ, στο 81ο λεπτό.
Οι ευκαιρίες που μεσολάβησαν δεν ήταν πολλές για την εθνική μας, ενώ το Λιχτενστάϊν έκανε τρεις φάσεις, όλες κι όλες, και δεν πήρε το πέναλτι που δικαιούταν στο 21', όταν σουτ του Στόκλασα σταμάτησε με το χέρι του ο Σιόβας.   

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Βύντρα, Χολέβας, Κατσουράνης, Σιόβας, Τζιόλης, Κονέ (46' Σάμαρης), Καραγκούνης, Σαμαράς (70' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου (86' Αθανασιάδης).

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ: Γιέλε, Ντ.Χάσλερ (90' Γιλντίζ), Μπουργκμάϊερ, Κάουφμαν, Ερι, Μ.Κρίστεν (82' Ερν), Στόκλασα, Α.Κρίστεν, Νικ.Χάσλερ, Πολβερίνο, Βίζερ.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.