Euroleague: Ο Ντε Κολό MVP του Final Four

Ο Νάντο Ντε Κολό αναδείχθηκε MVP του Final Four της φετινής Euroleague του Βερολίνου. Ο διεθνής Γάλλος γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέτυχε πλέον να κατακτήσει τα πάντα στη φετινή χρονιά.

Τη δική του ιστορία έγραψε ο Νάντο Ντε Κολό στη φετινή Euroleague μετά την ανάδειξή του ως MVP του Final Four στο φετινό θεσμό που διεξήχθη στο Βερολίνο. Κι αυτό γιατί ο διεθνής Γάλλος γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέτυχε πλέον να κατακτήσει τα πάντα στη φετινή χρονιά.

Στο Final Four του Βερολίνου ο Ντε Κολό οδήγησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο τελικό σκοράροντας 30 πόντους στον ημιτελικό της Παρασκευής με την Λοκομοτίβ Κουμπάν για να δώσει νέο ρεσιτάλ στο τελικό της Κυριακής. Εκεί όπου κόντρα στη Φενερμπαχτσέ είχε 22 πόντους, 7 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη και συγκέντρωσε 26 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγης.

"Αισθάνομαι πολύ καλά, είμαι ευτυχισμένος και περήφανος. Ολοι νομίζουν ότι είναι εύκολο, αλλά το κερδίσαμε με μάχες μέρα με τη μέρα. Αυτή τη σεζόν είχαμε μία ομάδα νικητών", δήλωσε μετά το τέλος του τελικού ο Ντε Κολό.

Παράλληλα ο Ντε Κολό έγινε ο πρώτος Γάλλος παίκτης που κατέκτησε την Euroleague μετά από τον Αντουάν Ριγκοντό το 2001. Κι όσο για τον MVP του τελικού ανακηρύχθηκε ο Μίλος Τεόντοσιτς επίσης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο κύκλος των χαμένων Final Four έκλεισε απόψε στη Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 101-96 και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για έβδομη φορά στην ιστορία της.

Ο Αντρέι Βατούτιν ξέσπασε σε κλάματα στο φινάλε ενώ οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ πέταξαν στον... αέρα τον Δημήτρη Ιτούδη κι εν συνεχεία έστησαν φιέστα στα αποδυτήρια του γηπέδου!

Η Φενέρμπαχτσε επέστρεψε από το -21 στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά η "ρωσική αρκούδα" ήταν αυτή που πανηγύρισε στο τέλος (101-96)!

Ένας τελικός - όνειρο! Αυτό παρακολουθήσαμε στη Mercedes Benz Arena, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Φενέρμπαχτσε να κρατούν αμείωτη την αγωνία για σχεδόν δυόμιση ώρες, τόσο όσο κράτησε ο τελικός της Euroleague.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα, που είχαν έντονο... ρωσικό χρώμα. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη κυριάρχησαν στο παρκέ για κάτι λιγότερο από τρία δεκάλεπτα, έφτασαν στο +21 (60-39) στο 26'14'' αλλά δεν κατάφεραν να επικρατήσουν τόσο άνετα. Όπως και να έχει μέχρις εκείνο το σημείο συνδύαζαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.