Με τον Καλάθη βρίσκει δρόμους για τα καλάθια

Οσο περνούν οι μέρες τόσο ανεβάζει στροφές η Εθνική μας ομάδα, που δείχνει να βρίσκει ρυθμό εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου (30/8-14/9) στα γήπεδα της Ισπανίας. Κάτι που άρχισε να φαίνεται στο ματς με τη Σλοβενία, κάτι που άρχισε να επιβεβαιώνεται απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, κάτι που πιστοποιήθηκε χθες το βράδυ κόντρα στην Τουρκία.

Μπροστά σε 8.000 φιλάθλους που έσπευσαν στο ΟΑΚΑ για να δουν και να αποθεώσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η «γαλανόλευκη» έφτασε σε μια εύκολη νίκη (70-56), με τον Φώτη Κατσικάρη να βγάζει περισσότερα και πιο ασφαλή συμπεράσματα 10 μέρες πριν από το πρώτο επίσημο τζάμπολ.

Απλούστατα ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε για πρώτη φορά στη διάθεσή του όλους τους παίχτες. Και η διαφορά ήταν ευδιάκριτη! Ο Νικ Καλάθης έδωσε ταχύτητα, ρυθμό, άνοιξε το παιχνίδι της Εθνικής στο τρανζίσιον, την ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απεδείκνυε τους λόγους που θα αποτελέσει τον x-factor της «γαλανόλευκης» στο Μουντομπάσκετ.

Μόνο και μόνο η παρουσία του στην άμυνα βάζει σε τεράστιους προβληματισμούς τους παίχτες της αντίπαλης ομάδας, αφού μπορεί να κλέψει εύκολα μπάλες, να πάρει ριμπάουντ και την ίδια ώρα να τρέξει στον αιφνιδιασμό «κατεβάζοντας» την μπάλα και ως? πόιντ φόργουορντ. Από την άλλη ο Καλάθης εκτός του ότι μοίραζε απλόχερα ασίστ, έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και στο σκοράρισμα, λύνοντας ακόμα περισσότερο τα χέρια του Κατσικάρη. Από κοντά και ο Πρίντεζης, ο οποίος αναμένεται να δώσει πολλές λύσεις στο χαμηλό ποστ.

Το βασικότερο όλων; Ο πλουραλισμός που διαθέτει η Εθνική (σ.σ.: μόνο ο Σλούκας δεν σκόραρε), η συγκέντρωση που έδειξε και ο? υπερβάλλων αλτρουισμός, αφού οι παίχτες της Εθνικής κυκλοφορούσαν με ταχύτητα την μπάλα (ειδικά στην περιφέρεια) ψάχνοντας την καλύτερη δυνατή λύση για το σίγουρο καλάθι. Φυσικά υπήρξαν και αδυναμίες, όπως η άμυνα στο λόου ποστ, όπου τα ψηλά και βαριά κορμιά της Τουρκίας δεν αντιμετώπιζαν ιδιαίτερες δυσκολίες από τα (κατά τ' άλλα) επιθετικά σέντερ μας.

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 4, Ζήσης 4, Βασιλειάδης 5(1), Καλάθης 12 (2/2 τρ., 4 ασ., 3 ριμπ.), Γλυνιαδάκης 1, Παπανικολάου 4, Σλούκας, Καϊμακόγλου 2, Βουγιούκας 9, Πρίντεζης 12 (7 ριμπ.), Μάντζαρης 5(1), Αντετοκούνμπο 12 (6 ριμπ., 2 κλ.).

ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Γκιουλέρ 6, Πρέλντιτς, Τουντσερί 5, Σαβάς 10, Γκονλούμ 7, Αρσλάν 9(3), Ασίκ 7, Ακιόλ 3(1), Αλντεμίρ 2, Μαχμούτογλου, Οσμάν 7.

Την ήττα γνώρισε στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ Παίδων η Εθνική μας ομάδα από τη Λετονία με 74-67.

«Η ομάδα δεν είναι μονοδιάστατη»

Ο Φώτης Κατσικάρης χαρακτήρισε την ομάδα «παντός καιρού! Και αυτό είναι πολύ θετικό. Μπορεί να αντεπεξέλθει είτε σε ψηλά είτε σε χαμηλά σκορ. Δεν είναι μονοδιάστατη. Και στο Παγκόσμιο θα συναντήσουμε ομάδες με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού», εξήγησε ότι «η 12άδα θα ανακοινωθεί μετά και το φιλικό στην Τουρκία (σ.σ.: αύριο το βράδυ), ενώ αναφέρθηκε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα ένα παιδί να παίζει ξαφνικά στο ΝΒΑ και μετά στην Εθνική ανδρών. Χρειάζεται ειδική διαχείριση, ωστόσο όποτε είναι στο παρκέ δίνει ενέργεια, βοηθάει στην άμυνα, κλέβει μπάλες, παίρνει ριμπάουντ, τρέχει στο ανοικτό γήπεδο. Δεν είναι παίκτης που πρέπει να σκοράρει για να είναι αγχωμένος, αλλά ό,τι περισσότερο βγει από το ματς τόσο το καλύτερο...».

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.