Οι πρωταθλητές επικράτησαν της Εφές στην Πόλη με 83-78

Ο Ολυμπιακός πήρε φόρα και δεν θέλει να χάνει ούτε σε… προπόνηση. Οι πρωταθλητές επικράτησαν της Εφές στην Πόλη με 83-78 και αναμένουν αντίπαλο στα προημιτελικά. Κορυφαίος ο Σπανούλης.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές είχε διαδικαστικό χαρακτήρα μετά την πρόκριση… άνευ αγώνος χάρη στα αποτελέσματα της Πέμπτης. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν για τους εαυτούς τους και τον κόσμο τους (ανάμεσά τους και 250 φίλοι τους που… έστησαν ένα μικρό ΣΕΦ στο «Αμπντί Ιπεκτσί») νικώντας την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου.

Η όποια αμφιβολία πρόκρισης του Ολυμπιακού είχε επιμελώς... αφαιρεθεί από το βράδυ της Πέμπτης. Και το ενδεχόμενο σασπένς, αν θέλετε.

Αυτό δεν απέτρεψε τους πρωταθλητές Ευρώπης να πάρουν τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στην Αναντολού Εφές (78-83), την 7η σε 13 αγωνιστικές. Και πλέον, την ερχόμενη Πέμπτη στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για την οριστικοποίηση της κατάκτησης της 3ης ή της 4ης θέσης. Οι οποίες διασταυρώνουν (με μειονέκτημα έδρας) με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης, με την ισπανική ομάδα να προσπερνάει χθες στην 1η θέση, έχοντας καλύτερη διαφορά πόντων!

Τα λεγόμενα του Γιώργου Μπαρτζώκα, περί επικινδυνότητας της αδιάφορης Εφές, επαληθεύτηκαν. Σχεδόν μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Χάρη στην επιμονή δύο παλιών γνωστών: του Κώστα Βασιλειάδη και του Τζαμόν Γκόρντον. Οι δύο τους σημείωσαν από 16 πόντους, με τον Αμερικανό να αγγίζει το «νταμπλ νταμπλ» με 9 ασίστ.

Ποιες ήταν οι απαντήσεις των «ερυθρολεύκων»; Οι? συνηθισμένες!
Πρώτα ο Βασίλης Σπανούλης, με 17 πόντους και ύστερα οι Ματ Λοτζέσκι (13) και Μπράιαντ Ντάνστον (13). Σαν να λέμε οι «τρεις σωματοφύλακες».
Οπως και να έχει, τουλάχιστον σε αυτό το παιχνίδι, φάνηκε η χρησιμότητα του Γκιόργκι Σερμαντίνι (3/5 διπ., 4/6 βολές, 5 ριμπ.), σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Μίρζα Μπέγκιτς, αλλά και εκείνη του?στιγματισμένου Μάρντι Κόλινς, στην καλύτερη και πιο ουσιαστική εμφάνισή του με τα «ερυθρόλευκα». Ο Αμερικανός γκαρντ, σε σχεδόν 20 λεπτά συμμετοχής, μέτρησε 4 πόντους, 5 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ και -το σημαντικότερο- κανένα λάθος!

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με διαφορά 11 πόντων (32-43) εξαιτίας του επί μέρους 14-24 που πέτυχε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο, όποτε η Εφές κατάφερνε να μαζέψει τη διαφορά, ο Ολυμπιακός κυρίως με μακρινά σουτ την έφερνε ξανά σε επίπεδα? άνεσης.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Β. Αγγέλου): Οσμάν 4, Βασιλειάδης 16 (4), Μπατούκ 8 (1), Γκιονλούμ 7, Κιλιτσλί 2, Σαβάνοβιτς 3, Γκόρντον 16 (9 ασίστ), Πλάνινιτς 8, Μπιέλιτσα 14 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Σερμαντίνι 10, Ντάνστον 13 (7 ριμπ.), Σπανούλης 17 (3 τριπ., 4 ασίστ), Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 7 (1), Κόλινς 4 (5 ασίστ, 5 ριμπ.), Σίμονς 6, Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Λοτζέσκι 13 (2).

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.