O Θρύλος στην κορυφή του κόσμου

O Θρύλος στην κορυφή του κόσμου – Κέρδισε και στον δεύτερο αγώνα την πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής 86-69. Μαθήματα μπάσκετ στη Βραζιλία παρέδωσε ο Ολυμπιακός που στέφτηκε με εντυπωσιακό τρόπο Πρωταθλητής Κόσμου συλλόγων με δύο νίκες κόντρα στη βραζιλιάνικη Πινέιρος.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης (που επικράτησαν και την Κυριακή με 86-69) έδειξαν στους αντίστοιχους της Νοτίου Αμερικής, ότι το μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη είναι ακόμα αρκετά μακριά για τα…δόντια τους.

Παρά το γεγονός ότι οι Βραζιλιάνοι αυτή τη φορά παρουσιάστηκαν πολύ πιο διαβασμένοι χωρίς να σουτάρουν ασταμάτητα τρίποντα και παίζοντας πολύ καλύτερη άμυνα στο ζωγραφιστό (όπου είχαν πάθει πανωλεθρία δεχόμενοι 40 πόντους εκεί στο πρώτο παιχνίδι που ο Ολυμπιακός νίκησε 81-70), ήταν δύσκολο όσο περνούσε η ώρα να αντέξουν.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, αν και ανέτοιμοι, καθώς ήταν τα πρώτα τους επίσημα παιχνίδια (σε αντίθεση με την Πινέιρος που έχει παίξει ήδη 18 αγώνες για το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα) έβγαλαν στο παρκέ του «Τζιμνάσιο Χοσέ Κορέα» τη μεγάλη διαφορά κλάσης που είχαν από την Πινέιρος και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο χειροκροτήθηκαν ακόμα και από τους Βραζιλιάνους που απόλαυσαν θεαματικό μπάσκετ, με ανάποδα καρφώματα, ασίστ και γρήγορο ρυθμό.
Αυτοί φυσικά που τρελάθηκαν από τη χαρά τους ήταν οι Ελληνες της Βραζιλίας που έδωσαν δυναμικό παρών και την Κυριακή αποθεώνοντας τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Στην πόλη Μπαρουέρι, βορειοδυτικά του Σάο Πάολο ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης ουσιαστικά στο δεύτερο παιχνίδι και με πλουραλισμό στην επίθεση αλλά κυρίως έχοντας και περισσότερες εικόνες για την αντίπαλό του (μετά το πρώτο παιχνίδι) επέβαλλε πιο εύκολα το ρυθμό του υποπίπτοντας πλέον σε πολύ λιγότερα λάθη σε σχέση με τον πρώτο τελικό (10 έναντι 22).

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν το +11 (81-70) από τον πρώτο αγώνα και τους αρκούσε να το υπερασπιστούν, αφού ακόμη και με ήττα μέχρι 10 πόντους θα έπαιρναν τον τίτλο, όμως δεν χρειάστηκε αφού κέρδισαν άνετα και στον δεύτερο αγώνα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, είχε εστιάσει περισσότερο στην αντιμετώπιση των περιφερειακών σουτέρ των πρωταθλητών Νότιας Αμερικής, ειδικά των Στόλγουορθ, Μπορατσίνι και Ταβερνάρι, ενώ επικίνδυνος είναι και ο Σμιθ.

Σε αντίθεση με το πρώτο ματς, όπου δεν ήταν πάνω από 2.000 θεατές στις κερκίδες του κλειστού του Μπαρουέρι, απόψε το γήπεδο ήταν κατάμεστο αλλά δεν στάθηκαν αρκετοί να φρενάρουν την τρελή πορεία του Θρύλου προς την κορυφή που είχε και τη βοήθεια πολλών φίλων του στην εξέδρα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι ξεκινάει η χρονιά με έναν τόσο όμορφο τρόπο. Σήμερα κερδίσαμε έναν τελικό, όπου έπαιζαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης με τους Πρωταθλητές Αμερικής. Είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός θεσμός για την FIBA και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτόν. Είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό και για την χώρα μας, καθώς η τελευταία ομάδα και η πρώτη που πήραν το Διηπειρωτικό είναι από την Ελλάδα. Αυτό που συνέβη. Είναι κάτι πολύ όμορφο για την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ. Μακάρι να γίνει θεσμός, γιατί είναι μία πολύ όμορφη διοργάνωση και από ό,τι είδα το χάρηκε ο κόσμος. Ξέχωρα από την κούραση, θα είναι κάτι πολύ όμορφο να γίνεται με την συμμετοχή των καλύτερων ομάδων των δύο ηπείρων», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Πρίντεζης ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: 

«Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που μας υποστήριξαν, όχι μόνο σήμερα αλλά και στο προηγούμενο παιχνίδι. Ευχαριστούμε τους προέδρους μας, οι οποίοι κράτησαν ένα πολύ μεγάλο μέρος του κορμού. Εκ μέρους όλων των παικτών θέλω να τους αφιερώσουμε το συγκεκριμένο κύπελλο. Εύχομαι να έχουμε μία πολύ καλή χρονιά με υγεία». 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (27/31β., 19/32δ., 7/16τρ., 28ριμπ., 18ασ., 14λ., 4κλ., 1κοψ.): Ντάνστον 8 (3/3διπ., 5-1 ριμπ.), Σπανούλης 6 (1τρ., 7ασ.), Αγραβάνης 5 (1), Κατσίβελης 4, Λοτζέσκι 4, Πέτγουεϊ 9 (1), Περπέρογλου 4, Σλούκας 4, Σίμονς 8 (4/5διπ.), Μπέγκιτς 8, Πρίντεζης 16 (3/6διπ., 2/2τρ.,4/4β.,3-0ρ.), Μάντζαρης 10 (2/4τρ., 4/4βολ.,6-0ρ.).

ΠΙΝΕΪΡΟΣ (16/20β., 19/39δ., 5/20τρ., 28ριμπ., 7ασ., 16λ., 4κλ., 2κοψ.): Ντος Σάντος, Μπορασίνι 8, Σόουζα 8 (1), Στάλγουορθ 27 (2), Ταβερνάρι 5 (1), Σμιθ 12, Λ. Σίλβα, Καμπόκλο, Μορτάρι, Τούλοϊ 6, Περέιρα 3 (1).

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.