Ας φάμε τηγανiτές πατάτες να τις ευχαριστηθούμε! Στο σπίτι μας έχουμε καταργήσει το τηγάνι χάρη στη συνταγή αυτή. Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις κλασσικές french fries...
Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 35 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
-4 πατάτες μεγάλες καθαρισμένες
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι
Eκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που θέλουμε. Ζεσταίνουμε μπόλικο νερό μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βάζουμε τις πατάτες σε γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και προσθέτουμε το νερό που βράσαμε. Αφήνουμε να μείνουν μέσα στο βραστό νερό για μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε πλαστικό μπουκάλι με σπρέι. Βγάζουμε τις πατάτες από το ζεστό νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Απλώνουμε χαρτί κουζίνας στον πάγκο και τις αφήνουμε να στεγνώσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τις ψεκάζουμε ελαφρώς με το σπρέι λαδιού και τις ανακατεύουμε.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη βάση ενός ταψιού και απλώνουμε πάνω τις πατάτες. Τις ψεκάζουμε πάλι ελαφρώς με το σπρέι λαδιού. Ψήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια τις γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα. Ψεκάζουμε ξανά με το ελαιόλαδο και τις αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Αλατίζουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.