Βάζετε τα noodles σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνετε βραστό νερό. Μετά από 3 λεπτά, όταν τα noodles, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Κόβετε το βοδινό κρέας σε μικρές, λεπτές λωρίδες.
Σε ένα γουόκ, ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ζεσταίνετε 2 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο, ρίχνετε το κρέας και το σοτάρετε, μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα μπολ.
Κόβετε το καρότο και την πιπεριά (χωρίς τους σπόρους) σε λωρίδες. Στην κατσαρόλα που σοτάρατε το κρέας, ρίχνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές από το σησαμέλαιο και στη συνέχεια στο καυτό λάδι ρίχνετε το καρότο.
Τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 1 με 2 λεπτά. Προσθέτετε την πιπεριά και τα τηγανίζετε μαζί για άλλα δύο λεπτά.
Στο τέλος ρίχνετε και τους βλαστούς φασολιών mung μαζί με τα κρεμμύδια εσαλότ, τα τηγανίζετε για 30 δευτερόλεπτα και τα κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τα λαχανικά στο μπολ με το κρέας.
Στο τηγάνι που τηγανίσατε τα λαχανικά, ρίχνετε ακόμη 1 κουτ. της σούπας λάδι. Ρίχνετε το κομμένο σκόρδο, ανακατεύετε, προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και τα 50 ml νερό και στη συνέχεια προσθέτετε τα noodles που ετοιμάσατε πριν. Όλα μαζί τα ανακατεύετε και τα τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο νερό.
Στο τέλος, προσθέτετε το έτοιμο κρέας και τα λαχανικά. Ανακατεύετε, ζεσταίνετε λίγο ακόμα και τα σερβίρετε στα πιάτα.
ΥΛΙΚΑ
- 250 g noodles chow mein
- 500 g κρέας βοδινό
- 2 καρότα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 4 κρεμμύδια εσαλότ
- 3 κουτ. της σούπας βλαστοί φασολιών (mung bean)
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 4 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας
- σησαμέλαιο