Jazz & Colors: Jazz στις όχθες του καναλιού

Πρωτόγνωρες εικόνες, πρωτόγνωρες συγκινήσεις έζησαν χιλιάδες Αθηναίοι και Αθηναίες κάθε ηλικίας το απόγευμα αλλά και το βράδυ της Παρασκευής 24/6

Mόνοι ή σε παρέες, οικογενειακά, με φίλους, με παιδιά στα καροτσάκια, συνοδεύοντας το σκυλάκι τους- στο πάρκο και τις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις Τζιτζιφιές. Εικόνες που η εναλλαγή τους συνέθετε ένα ενιαίο μητροπολιτικό αφήγημα για μικρούς και για μεγάλους.

Για τους πρώτους, τα έξυπνα παιχνίδια σπαρμένα μέσα στο πάρκο αλλά και το κανάλι με τα μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη να περιπλέουν, να κάνουν τις φιγούρες και τα τσαλίμια τους στο νερό. Για τους δεύτερους, οι μικρές μπάντες –συνήθως κουαρτέτα τζαζ και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής με πολύ γνωστούς δεξιοτέχνες στα πλήκτρα, τα τύμπανα, το κοντραμπάσο, τα χάλκινα συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Aπό τις 8 –ώρα όπου το δειλινό φανέρωνε τα καλύτερα χρώματα του- το Πάρκο μεταμορφώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα «σε μια ανοιχτή μουσική παλέτα φιλοξενώντας την παραγωγή Jazz & Colors». Στις όχθες του καναλιού αλλά και στην Εσπλανάδα απλώθηκαν 14 τζαζ ορχήστρες ερμηνεύοντας ταυτόχρονα τις ίδιες μουσικές συνθέσεις με ποικιλότροπα στυλ η καθεμία, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ελεύθερη επιλογή να καθίσουν να ακούσουν, να χειροκροτήσουν ή να συνεχίσουν τη βόλτα τους. Το Jazz & Colors πρωτοπαρουσιάστηκε στο Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη και αποτελεί μοναδική μουσική εμπειρία, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «καθώς προσκαλεί τον ακροατή να συλλέξει και να απολαύσει όσο περισσότερες διασκευές μιας μουσικής σε παράλληλη εκτέλεση».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μπάντες Takis Paterelis Qrt (Πατερέλης, Σαμαράς, Κλωνής, Τριβόλης), Baby Trio (Κοντραφούρης, Παπαδούλης, Τσιφτσής), Dimitris Kalantzis Qrt (Καλαντζής, Κτιστάκης, Γεωργιάδης, Πολυζωγόπουλος), Tsakelectric (Τσάκας, Λιόλιος, Soto, Σεβδαλής), Takis Barberis Group (Τ. Μπαρμπέρης, Γ. Μπαρμπέρης, Σαριδάκης, Κεχρής), Dimitris Vasilakis Qrt (Βασιλάκης, Πολυχρονάκος, Λούτας, Στουραΐτης), B.F.A.M (Παναγιωτόπουλος, Παπάς, Πανταζής, Καψαμπέλης), Next Step Qrt (Παπαδόπουλος, Κότσυφας, Μάνος, Ποδαράς), Datfunk Band (Παπασταματάκης, Καπηλίδης, Adetayo), Athens Jazz Legacy Band (Παπαδόπουλος, Καρούντζος, Κωστελέτος, Χαϊδεμένος, Αγγελάκης), Hot Club de Grece (Λουκάτος, Αρφάνης, Κλάγκος), καθώς και οι Αμίρης, Λαδόπουλος, Μπενετάτος, Ρούλος, Μπέλλος, Κωνσταντίνου, Hube

Η Ιδέα/Σύλληψη ανήκει στον Peter Shapiroμ, ενώ την ευθύνη της καλλιτεχνικής επιμέλειας είχε ο Δημήτρης Καλαντζής. Το τετραήμερο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται το Σάββατο και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Το τετραήμερο εκδηλώσεων, γίνεται με ελεύθερη είσοδο, και έχει τον γενικό και πάνω από όλα συμβολικό τίτλο Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2023 dailyfun.gr all rights reserved.