ΗΙΜ : Rock καλοκαίρι στην Αθήνα

Οι «HΙΜ» επιστρέφουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Οι διάσημοι Φινλανδοί ρόκερ, που διαθέτουν ένα μεγάλο και πιστό κοινό στη χώρα μας, θα δώσουν μία συναυλία, την 1η Αυγούστου, στον μουσικό χώρο Stage Volume 1, στο Μοναστηράκι.

Η ζωντανή αυτή εμφάνισή τους θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της μεγάλης καλοκαιρινής περιοδείας που πραγματοποιούν για την προώθηση του τελευταίου τους άλμπουμ με τίτλο «Tears on Tape».Οι «HΙΜ» στα είκοσι και πλέον χρόνια της μουσικής τους διαδρομής έχουν καταφέρει ό,τι δεν κατάφερε κανείς άλλος καλλιτέχνης από τη χώρα τους.

Είναι η πρώτη φινλανδική μπάντα που κατάφερε να κάνει χρυσό δίσκο στις ΗΠΑ πουλώντας περισσότερα από 500.000 αντίτυπα με ένα μόνο άλμπουμ τους, το δημοφιλές «Dark Light» που κυκλοφόρησε το 2005. Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 1991 στο Ελσίνκι από τον εκκεντρικό τραγουδιστή Βίλε Βάλο, τον κιθαρίστα Μίκο Λίντστρομ και τον μπασίστα Μιζέ Αμούρ. Το αρχικό τους όνομα ήταν «His Infernal Majesty» από τα αρχικά του οποίου προέκυψε λίγο αργότερο το «ΗΙΜ», με το οποίο και έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει εννέα άλμπουμ μέσα από τα οποία έχουν προκύψει αρκετές επιτυχίες όπως τα τραγούδια «Join me in death», «Right Here in My Arms», «Funeral of Hearts» κ.ά. Η μουσική των «HΙΜ» χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ως αλτέρνατιβ ενώ συχνά χρησιμοποιούν και τον όρο «love metal», τον οποίο έχει υιοθετήσει και το κοινό τους σε όλο τον κόσμο.

• Η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία των «HIM» ξεκίνησε χθες στα Ticket House (Πανεπιστημίου 42) και Reload Stores (Πανεπιστημίου 54).

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.