H Hμέρα των ερωτευμένων

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια από τις πιο σημαντικές γιορτές για τους ερωτευμένους όλου του κόσμου, οι οποίοι σήμερα θα γιορτάσουν με το ταίρι τους ανταλλάσσοντας δώρα και όρκους αγάπης.

Η 14η Φεβρουαρίου, η ημέρα των ερωτευμένων, έχει τις ρίζες της στον εορτασμό της μνήμης του Βαλεντίνου, ενός καθολικού ιερέα που μαρτύρησε για την πίστη του την ίδια ημερομηνία, το 270 μ.Χ. στους διωγμούς του αυτοκράτορα Κλαύδιου. Ο Βαλεντίνος καταδικάστηκε σε θάνατο, λόγω του ότι τελούσε γάμους ανάμεσα σε ζευγάρια, διαδίδοντας και στερεώνοντας έτσι τη χριστιανική πίστη.

Η Καθολική Εκκλησία αναγνώρισε αργότερα τον Βαλεντίνο ως Αγιο, που κατέστη προστάτης των ερωτευμένων. Η γιορτή ορίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου, συμπίπτοντας σχεδόν (15 Φεβρουαρίου) και αντικαθιστώντας μια παγανιστική τελετή γονιμότητας, που διαρκούσε αιώνες, από την προ Χριστού εποχή κιόλας. Με το πέρασμα του χρόνου, η γιορτή πέρασε από την Ιταλία στην Ευρώπη και από τη Βρετανία στην Αμερική.

Λουλούδια, τούρτες, σοκολατάκια, κοσμήματα είναι μερικά από τα δώρα που θα ανταλλάξουν μεταξύ τους οι ερωτευμένοι. Δεδομένου ότι φέτος η γιορτή των ερωτευμένων «πέφτει» Κυριακή αρκετά ζευγάρια θα γευματίσουν σε εστιατόρια, ενώ άλλα θα διασκεδάσουν στα μπαρ της πόλης.

Το «μενού» της 14ης Φεβρουαρίου, μπορεί να περιλαμβάνει από εξόδους σε εστιατόρια ,προβολές ταινιών στους κινηματογράφους μέχρι και εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε περιοχές της Ελλάδας και καλούν όλους εμάς να γιορτάσουμε αυτήν την ημέρα.

Οι βιτρίνες των καταστημάτων έχουν στολιστεί με τα απαραίτητα και περιμένουν όλους τους ερωτευμένους να το γιορτάσουν.

Γιορτάστε την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου στα Ξενοδοχεία της Αθήνας

Η γεύση του έρωτα στο Hilton Αθηνών!
Ρομαντικό δείπνο για δύο, χαλαρωτικό μασάζ ή αγκαλιές στο πουπουλένιο πάπλωμα με θέα τη φωτισμένη Αθήνα; Το Hilton Αθηνών σάς προσφέρει πολλές επιλογές για μια αξέχαστη εμπειρία με το έτερον ήμισυ.

Grecotel Pallas Athena ...be my Valentine
Γιορτάστε τον Άγιο Βαλεντίνο με αποκλειστικές προσφορές από καρδιάς και επιλέξτε το ρομαντικό πακέτο που σας ταιριάζει με διαμονή και ειδικό μενού για αυτή την ξεχωριστή ημέρα, επιλέγοντας παραδοσιακά την φιλοξενία των ανθρώπων της Grecotel.

Η γιορτή των ερωτευμένων στο NJV Athens Plaza
Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου βρίσκει φέτος τον απόλυτο εκφραστή της στο NJV Athens Plaza. Το αγαπημένο ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος σας καλεί να αποδράσετε στη ρομαντική πλευρά της ζωής, στην καρδιά της Αθήνας.

St. Valentine’s Day at the Saint George Lycabettus
Το St. George Lycabettus γιορτάζει την ημέρα της αγάπης και της χαράς. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια ευκαιρία να χαρίσετε μια ξεχωριστή εμπειρία στον εαυτό σας και στον αγαπημένο σας.
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.