F1: Ρόσμπεργκ: «Είχα τα πάντα υπό έλεγχο»

Ο Ρόσμπεργκ δεν ένιωσε να απειλείται στον αγώνα του Άμπου Ντάμπι και αισθάνθηκε ότι είχε τα πάντα υπό έλεγχο.

Παρά την προσπάθεια του Λιούις Χάμιλτον, ο Νίκο Ρόσμπεργκ δεν ένιωσε να απειλείται στον αγώνα του Άμπου Ντάμπι, αλλά ότι είχε τα πάντα υπό έλεγχο, όπως δήλωσε μετά το πέσιμο της τελευταίας καρό σημαίας της σεζόν.

«Είναι το τέλειο τέλος της σεζόν για μένα, κάτι που ήλπιζα μετά από μία δύσκολη χρονιά. Το να πάρω έξι σερί pole και τρεις συνεχόμενες νίκες είναι εξαιρετικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα λίγη απόδοση στο φινάλε της σεζόν. Επίσης, έκανα ειρήνη με αυτή την πίστα, αφού είχα την πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου πέρυσι, κάτι που είναι ωραίο συναίσθημα.

Σήμερα ήταν ένας τέλειος αγώνας. Η εκκίνηση, τα πιτ στοπ και η διαχείριση των ελαστικών ήταν πολύ καλά και ένιωσα ότι τα είχα όλα υπό έλεγχο. Ευχαριστώ την ομάδα γι' αυτό το εκπλκτικό ασημί βέλος, όλοι στα εργοστάσια και στην πίστα έκαναν απίστευτη δουλειά όλη τη χρονιά. Θα ήθελα να ξεκινήσει αύριο το 2016, αλλά ξέρω ότι αυτό είναι αδύνατο.

Είναι παράξενο, απολαμβάνω τη στιγμή, όμως σκέφτομαι ήδη την επόμενη χρονιά τι θα μπορούσα να αλλάξω και πού μπορώ να βελτιωθώ. Όλοι τώρα θα έχουμε ένα διάλειμμα με τις οικογένειές μας και ανυπομονώ να ξοδέψω λίγο παραπάνω χρόνο με τη σύζυγό μου και τη μικρή μου κόρη», είπε ο Γερμανός.

Το σκηνικό ήταν το ίδιο στο Άμπου Ντάμπι, η Mercedes ήταν αχτύπητη και η σεζόν έκλεισε με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να πανηγυρίζει την τρίτη σερί και 14η νίκη της καριέρας του στη Γιας Μαρίνα. Δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Ραϊκόνεν.

Δεν είδαμε κάτι διαφορετικό στον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν της Formula1 στο Άμπου Ντάμπι. Η Mercedes ήταν εκ νέου αχτύπητη και ο Νίκο Ρόσμπεργκ διατηρήθηκε στην κορυφή, παρά την όποια προσπάθεια του Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός μείωνε τη διαφορά από τον Γερμανό μέχρι να καταλάβει ότι δεν μπορούσε να τον φτάσει για να μείνει τελικά δεύτερος πίσω από τον ομόσταυλό του. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ρόσμπεργκ πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη, έκτη στη σεζόν και 14η νίκη της καριέρας του κλείνοντας τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Βέβαια, παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο Χάμιλτον από το Όστιν, με τον Ρόσμπεργκ να παίρνει απλά νίκες γοήτρου. Πίσω από τα «ασημί βέλη» ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος κράτησε άνετα στην τέταρτη θέση τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Όσον αφορά τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή, έκανε καλή εκκίνηση, πήγε σε διαφορετική στρατηγική (εκκίνησε και τερμάτισε με την πολύ μαλακή γόμα και ενδιάμεσα έβαλε τη μαλακή), κέρδισε πολλές θέσεις στα πρώτα πιτ στοπ και μετά το δεύτερο πέρασε τους Σέρχιο Πέρεζ, Ντάνιελ Ρικιάρντο για να δει τέταρτος την καρό σημαία και να ολοκληρώσει την πρώτη του σεζόν με τη Ferrari με τρεις νίκες και δώδεκα παρουσίες στο βάθρο.

Από εκεί και πέρα, τους Πέρεζ, Ρικιάρντο ακολούθησαν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ, Φελίπε Μάσα, Ρομάν Γκροζάν, με τον Ντανιίλ Κβιάτ να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Τέλος, μόνο ο Παστόρ Μαλντονάντο εγκατέλειψε τον αγώνα, έπειτα από την επαφή με τον Φερνάντο Αλόνσο και την έξοδο στην πρώτη στροφή.

Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στο τέλος και για φέτος, με το ραντεβού να ανανεώνεται για τον ερχόμενο Μάρτιο στην Αυστραλία. Στη βαθμολογία ο Χάμιλτον έφτασε τους 381 βαθμούς, ο Ρόσμπεργκ τους 322 και ο Φέτελ τους 278. Στους κατασκευαστές η Mercedes ξεπέρασε το... 700άρι (703), με τις Ferrari (428), Williams (257) να είναι πολύ πιο πίσω στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ρόσμπεργκ Mercedes Νικητής

Χάμιλτον Mercedes +8.271

Ραϊκόνεν Ferrari +19.430

Φέτελ Ferrari +43.735

Πέρεζ Force India +63.952

Ρικιάρντο Red Bull +65.010

Χούλκενμπεργκ Force India +93.618

Μάσα Williams +97.751

Γκροζάν Lotus +98.201

Κβιάτ Red Bull +102.371

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.