Παναθηναϊκός: Τελικές 47.. - ΓΚΟΛ: 0

Ο Παναθηναϊκός μετράει 47 τελικές προσπάθειες χωρίς γκολ στα 4 τελευταία εντός έδρας ματς και  προσπαθεί να καταγράψει τι φταίει για την επιθετική δυστοκία των πράσινων στο "Απ. Νικολαϊδης".

Για τέταρτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη το Σάββατο το βράδυ ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να σκοράρει στην Λεωφόρο με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα από τους Ακρίτες 1-0 και να μείνει πίσω στον βαθμολογικό πίνακα.

Το παράδοξο είναι πως την ίδια ώρα που το τριφύλλι εντός έδρας δεν έχει σκοράρει έχει πετύχει εννιά τέρματα σε τέσσερα εκτός έδρας ματς με ΠΑΣ Γιάννινα (Κύπελλο), Καλλονή, Λεβαδειακό και Πλατανιά.
Άρα το πρόβλημα δυστοκίας του Παναθηναϊκού παρατηρείται μόνο στο "Απόστολος Νικολαϊδης" και φυσικά αυτό είναι κάτι που χρίζει ιδιαίτερης ανάγνωσης καθώς οι περισσότερες ομάδες δυσκολεύονται να σκοράρουν εκτός έδρας και όχι στο "σπίτι" τους όπως συμβαίνει με το τριφύλλι.

Τα ματς που δεν έχουν καταφέρει να βρουν δίχτυα στην Λεωφόρο οι πράσινοι είναι αυτά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (Κύπελλο), Πανιώνιο, Ατρόμητο (Κύπελλο) και SKODA Ξάνθη.
Το θέμα είναι ότι οι παίκτες του τριφυλλιού δημιουργούν ευκαιρίες, έχουν αρκετές τελικές προσπάθειες και το χειρότερο τους παιχνίδι από άποψη ευκαιριών ήταν αυτό του Σαββάτου κόντρα στην Ξάνθη.

Ας δούμε κάποιες από τις αιτίες για την επιθετική δυστοκία των πράσινων με κάποιους εξ αυτών βέβαια να ισχύουν και για τα εκτός έδρας παιχνίδια των πράσινων αλλά εκεί το τριφύλλι, όπως λένε οι αριθμοί, βρίσκει τις λύσεις και τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Πρώτη φορά εντός έδρας "καρέ" χωρίς γκολ
Αυτή είναι η πρώτη φορά, από το 1979-80, που ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει 4 εντός έδρας παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς να σκοράρει! Το προηγούμενο αρνητικό του ρεκόρ ήταν το 1981, όταν είχε 3 στη σειρά παιχνίδια, στα οποία ως γηπεδούχος δεν είχε βρει τα αντίπαλα δίχτυα. Τότε είχε αντιμετωπίσει Άρη, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, με τους οποίους είχε αναδειχθεί ισόπαλος 0-0 στη Λεωφόρο. Μάλιστα, εκείνο το διάστημα (Φεβρουάριος - Μάρτιος του 1981) είχε 6 διαδοχικά 0-0, αφού και εκτός έδρας είχε "λευκές" ισοπαλίες με Εθνικό Καβάλα και Ολυμπιακό. Φέτος, η τελευταία φορά που σκόραρε ήταν στις 4 Ιανουαρίου, με τον Αμπέντ να διαμορφώνει το τελικό 4-2 στο ματς με τον Παναιτωλικό.

Ο τρόπος που παίζει ο Παναθηναϊκός και ο αντίπαλος
Ο μεγαλύτερος παράγοντας έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο σε σχέση με τα εκτός έδρας ματς. Οι πράσινοι στο "Απόστολος Νικολαϊδης" καλούνται να κάνουν αυτοί παιχνίδι και πέφτουν πάνω σε συμπαγές άμυνες έξι, επτά και οχτώ παικτών. Με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν διαδρόμους και να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των εξτρέμ τους Καλτσά, Κλωναρίδη, Μπουμάλ και πλέον και του Βιγιαφάνιες.

Αντίθετα εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός δίνει χώρο, χτυπάει στην αντεπίθεση ενώ κάθε ομάδα όταν υποδέχεται τους πράσινους δεν παίζει τόσο κλειστά όσο όταν έρχεται να αγωνιστεί στην Λεωφόρο. Με αποτέλεσμα οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι να βρίσκουν πιο πολλούς χώρους για να χτυπήσουν. Μάλιστα το θέμα είναι να μπει το πρώτο γκολ γιατί αν αυτό συμβεί τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο κοντά στο να πετύχει ένα δεύτερο γκολ παρά να δεχτεί την ισοφάριση.

Η αποχώρηση του Καρέλη
Ο Νίκος Καρέλης αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα του Παναθηναϊκού στις 7 Ιανουαρίου 2016 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδος εκτός έδρας. Μετά ήρθε η μεταγραφή του στο Βέλγιο και τη Γκενκ και φυσικά το κενό που άφησε ο διεθνής επιθετικός είναι μεγάλο και δεν έχει καλυφθεί ακόμα από κανέναν.

Και αυτό γιατί τόσο εκ των έσω δεν έχει βρεθεί κάποιος ο οποίος θα βάζει τα γκολ που πρόσφερε ο Καρέλης στον Παναθηναϊκό ενώ ο Μαμούτε που ήρθε ως αντικαταστάτης του Καρέλη ακόμα δεν έχει αγωνιστεί με την πράσινη φανέλα. Ο Βραζιλιάνος στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε σε ένα φιλικό με την ομάδα Νέων αλλιώς θα είχε ήδη πάρει χρόνο συμμετοχής.

Δυο στα τέσσερα ματς για Μπεργκ
Το έτερο "μεγάλο κανόνι" των πράσινων τα τελευταία χρόνια ο Μάρκους Μπεργκ λόγω τραυματισμών έχει παίξει μόνο στα δυο από τα τέσσερα "άσφαιρα" εντός έδρας παιχνίδια του τριφυλλιού. Ο Σουηδός δεν έχει αγωνιστεί στις αναμετρήσεις με Ατρόμητο και SKODA Ξάνθη.

Φυσικά η απουσία του 29χρονου φορ είναι αρκετά σημαντική για τους πράσινους καθώς είναι ο πιο χαρισματικός σκόρερ που διαθέτει ο Παναθηναϊκός. Και παρά το γεγονός ότι φέτος δεν διανύει τόσο καλή χρονιά η απουσία του από κάποια ματς είναι καθοριστική.

Ξεχωριστή αναφορά το ματς με τον Πανιώνιο
Υπάρχουν βέβαια και παιχνίδια όπου οι πράσινοι τα έκαναν όλα σωστά και απλά στάθηκαν άτυχοι ή βρήκαν μπροστά τους έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα. Όπως για παράδειγμα έγινε στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στην Λεωφόρο όπου οι παίκτες του τριφυλλιού έκαναν 17 τελικές προσπάθειες.

Βέβαια στην αναμέτρηση της 17ης Ιανουαρίου οι πράσινοι είχαν βρει απέναντι τους τον Διούδη που είχε κατεβάσει τα ρολά μπροστά από την εστία του με αποτέλεσμα να κάνει σωτήριες επεμβάσεις και να κρατήσει το μηδέν κάνοντας άπαντες να μνημονεύουν αυτή του την εμφάνιση.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.