Eθνική: Τα βλέπω όλα... μηδέν!

Τα βλέπω όλα... μπλε, λέει το σύνθημα της εθνικής εν όψει Mundial, ωστόσο στο φιλικό με την Πορτογαλία στη Λισσαβώνα, στο πρώτο της τεστ, η «γαλανόλευκη» τα είδε όλα... μηδέν (0-0).

Και μπορεί το μηδέν στην άμυνα, που κρατήθηκε πάντως δύσκολα, να είναι καλό, αλλά στην επίθεση η Ελλάδα ήταν... ανύπαρκτη, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, χωρίς ανάπτυξη, χωρίς τρεξίματα, χωρίς ουσία...

Κάκιστο πρώτο ημίχρονο από την εθνική... Η άμυνα στο πρώτο τέταρτο «έμπαζε» από παντού, με τον Καρνέζη να είναι ο μόνος αξιόπιστος παίκτης της «γαλανόλευκης». Οι διεθνείς ήταν μονίμως όλοι πίσω από την μπάλα και οι Πορτογάλοι κάθε λίγο και λιγάκι «χτυπούσαν» με αντεπιθέσεις, σέντρες και στημένες φάσεις. Φτάνοντας προς το μισάωρο, η άμυνα άρχισε να δένει, να κόβει μπαλιές και να στέκεται καλά.

Αλλά για ανάπτυξη ούτε λόγος... Οι παίκτες του Σάντος δεν άλλαξαν πετυχημένα πάνω από δύο πάσες σε κανένα σημείου του πρώτου 45λεπτου, ο Μήτρογλου έκανε ένα άψυχο σουτ στο ξεκίνημα, ο Σαλπιγγίδης δεν ακούμπησε μπάλα και οι βαθιές μπαλιές προς τον Σαμαρά δεν είχαν αποτέλεσμα. Στα αρνητικά και η αποχώρηση του Παπασταθόπουλο που «τράβηξε» το πόδι του και έδωσε τη θέση του στον Μόρα.

Η εικόνα της εθνικής δεν άλλαξε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά σίγουρα ήταν κάπως καλύτερη. Η άμυνα παρέμενε σταθερά καλή, αν και οι πλαγιοκοπήσεις των Πορτογάλων ήταν πάντα... φωτιά. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν αποτελεσματικότητα και σπατάλησαν και τα πάρα πολλά (πάνω από 10) κόρνερ που κέρδισαν.

Η είσοδος του Καραγκούνη με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου έδειξε να «ζωντανεύει» λίγο την εθνική, αλλά ο Φετφατζίδης, που μπήκε μετά το 60΄, ήταν αυτός που τελικά της έδωσε «πνοή» και δημιούργησε, από ατομική του ενέργεια, τη μοναδική καλή στιγμή της ομάδας σε όλο το ματς.

Γενικά το παιχνίδι της ελληνικής ομάδας δεν είχε κίνηση, «νεύρο», δημιουργία, στο τέλος τα «στημένα» δημιούργησαν λίγο «πανικό» στην Πορτογαλία και τελικά το μόνο που κρατάμε είναι το... αήττητο κόντρα στην παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο που είδε το ματς, τραυματίας, από τον πάγκο.

* Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει τα δύο τελευταία φιλικά εν όψει Βραζιλίας, στις 3 και 6 Ιουνίου στις ΗΠΑ, με αντιπάλους τη Νιγηρία και τη Βολιβία.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.