Ο Ολυμπιακός έχει Ευρωπαική ταυτότητα.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Μπενφίκα στην Λισαβόνα σε αγώνα για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ο Ντομίγνκες (29΄) ενώ για την Μπενφίκα ισοφάρισε ο Καρντόσο στο 83΄.

Έναν πολύτιμο βαθμό κατάφερε να αποσπάσει ο Ολυμπιακός. Η Μπενφίκα ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αφήνοντας μία πικρή γεύση στους «ερυθρόλευκους». Ο Νταβίντ Φουστέρ υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος και δεν κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης.  Ο Ολυμπιακός έχει Ευρωπαική ταυτότητα και δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους. Έχει κάνει υπερήφανους όλους τους φίλους του. Όχι μόνο για τα εξαιρετικά αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Χωρίς να βάζει πούλμαν, χωρίς να παίζει αντιποδόσφαιρο…
Το τελικό 1-1 αφήνει σε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού πικρή γεύση. Το αποτέλεσμα είναι θετικό, αλλά η νίκη δεν ήρθε λόγω βροχής, ενός ανάποδου κόρνερ και μίας άστοχης εξόδου του Ρομπέρτο!
Πέρα για πέρα άδικο το τελικό σκορ. Κρίμα για την προσπάθεια όλων ανεξαιρέτων των παικτών, που έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για να πάρουν το δεύτερο στη σειρά τρίποντο. Ουδείς υστέρησε. Όλοι έβαλαν τα πόδια τους στη φωτιά, όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Πρώτος μάγκας ο Μίτσελ. Μάγκας με… καρύδια. Δεν έχει πρόβλημα να αφήνει στον πάγκο τον Σαβιόλα. Αποφάσισε να ρισκάρει με την παρουσία των Ντομίνγκεζ και Σαλίνο και οι δύο παίκτες τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. Και για… μοντελάκι – όπως εξοργιστικά έχουμε διαβάσει – δεν είχε πρόβλημα να φάει την βροχή με το κουτάλι και να τσαλακώσει το κουστούμι του.

Έχει φτιάξει μια ομάδα που πηγαίνει σε δυνατές ευρωπαϊκές έδρες και  παίζει ποδόσφαιρο. Προσπαθεί να πάρει αποτέλεσμα, χωρίς να κλειστεί στο καβούκι του. Και μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει…
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, στο διάστημα που παίχτηκε ποδόσφαιρο ήταν καλύτερος. Προηγήθηκε με ένα καταπληκτικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ και οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο δεν κάθισαν σε αυτό το γκολ, αλλά έψαχναν και το δεύτερο…

«Μόνο μια βροχή θα μας σώσει»… ευχήθηκαν οι Πορτογάλοι και η φύση ήταν αυτή που τους έσωσε. Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν γινόταν να παιχτεί ποδόσφαιρο ποιότητας και σε τέτοιο τερέν πλεονέκτημα έχει συνήθως η ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ. Εν τέλει τους Πορτογάλους τους έσωσε όχι μόνο η βροχή, αλλά και η απόφαση του ρέφερι που τους έδωσε ένα ανάποδο κόρνερ.
Ο Θρύλος κόντρα σε όλους και σε όλα, είναι το αφεντικό για την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Με δύο νίκες στο Καραϊσκάκη κόντρα σε Μπενφίκα και Αντερλεχτ θα φτάσει τους 10 βαθμούς και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο.

Υπερήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο Μίτσελ μετά τον αγώνα με την Μπενφίκα ενώ επισήμανε πως ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.