Ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμα έτοιμος

Ο Ολυμπιακός ξόδεψε την ενέργειά του στο πρώτο ημίχρονο και κατέρρευσε στο δεύτερο, με συνέπεια τη βαριά ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν (1-4). Αν και δέχτηκε για πρώτη φορά γκολ από ελληνική ομάδα, με το εκπληκτικό σόλο του Σλοβάκου Βάϊς (25'),

η Παρί Σεν Ζερμέν αποχώρησε με θριαμβευτικό τρόπο από το «Γ.Καραϊσκάκης», καθώς συνέτριψε τον Ολυμπιακό με 4-1. Δεν άξιζε στους ερυθρόλευκους τόσο βαριά ήττα, ειδικά μετά το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο που έπαιξαν (ένα γκολ, δύο δοκάρια και 10-1 οι φάσεις για γκολ), αλλά δεν τού άξιζε και η ισοπαλία, με τόσο «φθηνό» τρόπο που δέχτηκε τρία πανομοιότυπα γκολ (κόρνερ και κεφαλιά) στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Καβάνι (19'), ο Τιάγκο Μότα (68', 73') και ο Μαρκίνιος (86') οι σκόρερ της Παρί, ενώ ο Ρομπέρτο απέκρουσε πέναλτι του Ιμπραΐμοβιτς (82').

O Ολυμπιακός, από ημίχρονο σε ημίχρονο, θύμιζε ενθουσιώδη, πλην όμως άμυαλο, δρομέα μεσαίων αποστάσεων, που ξοδεύει όλες τις δυνάμεις του για να πάρει κεφάλι στην κούρσα, φτάνει σε ρυθμό που δεν τον αντέχει το κορμί του, και σταδιακά φτάνουν να τού ρίξουν γύρο οι αντίπαλοί του! Η Παρί, από την πλευρά της, σίγουρα αισθάνθηκε τυχερή που λαβώθηκε μόνο από τον Βάϊς (πέρασε τρεις αντιπάλους του, πριν πλασάρει τον Σιρίγκου), στο πρώτο 45λεπτο, αλλά δε ξέφυγε ποτέ από τον προσανατολισμό της, γι'αυτό και ανταμείφθηκε για την υπομονή και τη συνέπειά της.
Χρειάστηκε, πάντως, μία παρέμβαση του Λοράν Μπλαν, για να γείρει ξεκάθαρα η πλάστιγγα με το μέρος της. Ο λόγος για την αντικατάσταση του Λούκας με τον Λαβέτσι, καθώς ο 28χρονος Αργεντινός άσος εξελίχθηκε σε MVP της αναμέτρησης, με τον τρόπο που σμπαράλιασε την ελληνική άμυνα. Στον αντίποδα, ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, στο καλό του ημίχρονο, ο Σάμαρης, μεταβλήθηκε σε μαύρο πρόβατο για την ομάδα του, καθώς από δική του αδράνεια σκόραρε ο Τιάγκο Μότα το δεύτερο και το τρίτο γκολ της Παρί, αμφότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λαβέτσι. Στο τέταρτο γκολ της Παρί άλλαξαν τα πρόσωπα (κόρνερ ο Μότα, κεφαλιά ο Μαρκίνιος), όχι όμως και η μέθοδος, γεγονός που εκθέτει ακόμα περισσότερο την αμυντική ετοιμότητα των ερυθρολεύκων.    
Αν μπορούσε ο Ολυμπιακός κάτι καλύτερο, από το βαρύ 1-4, που τον φέρνει εξαρχής σε δύσκολη θέση, στον τρίτο όμιλο, ειδικά μετά το άνετο 2-0 της Μπενφίκα επί της Αντερλεχτ; Οχι, δε μπορούσε, έτσι όπως διαχειρίστηκε τον αγώνα του. Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε πως δεν "'έχει" ομάδες του επιπέδου της Παρί Σεν Ζερμέν, οφείλει να συνετιστεί τάχιστα, μετά τη σκληρή τιμωρία των Γάλλων. Ο δε Μίτσελ πρέπει, με τη σειρά του, να γίνει σαφώς πιο γρήγορος στις αντιδράσεις του. Από το 50' φαινόταν να έρχεται... κακοκαιρία, κι αυτός έκανε τις αλλαγές του αφενός αργοπορημένα (αλήθεια, τι νόημα είχε να μπει ο Σαβιόλα μετά το 1-3;), αφετέρου με λάθος σκεπτικό...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μπονγκ, Μετζανί, Μασάντο, Σάμαρης, Σιόβας, Φουστέρ (74' Σαβιόλα), Τσόρι (60' Κάμπελ), Βάϊς (84' Γιαταμπαρέ), Μήτρογλου.

ΠΑΡΙ Σ.Ζ.: Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Μότα, Ματουϊντί, Βεράτι (79' Ραμπιό), Λούκας (46' Λαβέτσι), Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι (90' Μενέζ).

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.