Mundobasket 2014 - Κατσικάρης: «Άμυνα κι επιθετικό ριμπάουντ»

Ο Φώτης Κατσικάρης πίστωσε τη νίκη πρεμιέρας επί της Σενεγάλης (87-64) στη Σεβίλλη στην προσήλωση των παικτών του στην άμυνα και στο ριμπάουντ κι ευχήθηκε ακόμη καλύτερη συνέχεια, αρχής γενομένης απ' την 2η αγωνιστική του β' ομίλου του Mundobasket 2014 απέναντι στις Φιλιππίνες.

«Το πιο σημαντικό για εμάς σήμερα (30/8) ήταν ν' αρχίσουμε με συγκέντρωση το τουρνουά. Είχαμε εστιάσει σε δύο κομμάτια: Πρώτα στην άμυνα για να μην επιτρέψουμε στους αντιπάλους να έχουν χώρο και στη συνέχεια στον έλεγχο των ριμπάουντ.
Είχαμε και πολλά επιθετικά ριμπάουντ, απ' τα οποία πήραμε πόντους. Ήμασταν σοβαροί κι αυτό ήταν το "κλειδί". Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας κι αναζητήσαμε την καλύτερη δυνατή επιλογή.
Απ' τη στιγμή που ξεφύγαμε, είχαμε τον έλεγχο απέναντι στη Σενεγάλη, που είναι αθλητική ομάδα, αλλά της λείπει εμπειρία» είπε απ' τη Σεβίλλη ο 47χρονος ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε εν όψει Φιλιππίνων (31/8, 21:00/ΑΝΤ1 & ΟΤΕ Sport 3): «Δίνω "συγχαρητήρια" στους παίκτες μου, αλλά αυτό το παιχνίδι τελείωσε και κοιτάμε τώρα τις Φιλιππίνες, που είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, όπως έδειξε απέναντι στην Κροατία (σ.σ. ήττα 81-78 στην παράταση). Ακόμη κι αν βρίσκονται πίσω με μεγάλη διαφορά, συνεχίζουν να παίζουν στον ίδιο ρυθμό μέχρι τέλους».

Παπανικολάου: «Θέλαμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι»Ο Κώστας Παπανικολάου θέλει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι ανεξάρτητα τον αντίπαλο και τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμούν καμία ομάδα.

Ο διεθνής άσος των Χιούστον Ρόκετς μίλησε για την πρεμιέρα: «Κοιτώντας τα ρόστερ και κρίνοντας από αυτά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Κροατία θα είχε μια εύκολη πρεμιέρα απέναντι στις Φιλιππίνες, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ. Εμείς θέλαμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να κάνουμε τη δουλειά μας, γιατί κανείς δεν είναι εύκολος αντίπαλος.

Για να έχουν φτάσει ως εδώ σημαίνει ότι την προηγούμενη χρονιά έχουν κάνει κάποια επιτυχία ή έχουν κάποια ιστορία σε αυτά τα τουρνουά. Κάναμε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και αυτό είναι σημαντικό, τρέξαμε ωραία το γήπεδο, βγάλαμε πάρα πολλά εύκολα καλάθια και σουτ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μας.

ADVERTISEMEN

Αντετοκούνμπο: «Στον ύμνο κατάλαβα τι σημαίνει Εθνική!»

O “rookie” του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Γιάννης Αντετοκούνμπο, μοιράζεται με το gazzetta.gr τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά του μετά την επίσημη “πρώτη” του με τη γαλανόλευκη φανέλα σε μεγάλη διοργάνωση και δηλώνει έτοιμος να “ρουφήξει” τη συνέχεια του ονείρου!

Το όνομά του στην Ισπανία, είναι γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλές, από πέρυσι το καλοκαίρι όταν επελέγη στο νο15 του ντραφτ από τους Μπακς και η ομάδα του Μιλγουόκι, χρειάστηκε να καταβάλει ένα σημαντικό ποσό στην Σαραγόσα, για να εξαγοράσει τα δικαιώματά του. Όσοι παρακολουθούν στενά τα μπασκετικά τεκταινόμενα, ο 19χρονος διεθνής φόργουορντ δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα του συλλόγου της Αραγωνίας, αλλά οι Ισπανοί μπασκετόφιλοι, που έχουν αρκετούς συμπατριώτες τους στο ΝΒΑ, παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον την πορεία στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Κάπως έτσι, λοιπόν, εξηγείται το φαινόμενο της Antetokounmpo-mania που επικρατεί και στη Σεβίλλη! Μετά το τέλος του αγώνα κι ενώ οι Έλληνες διεθνείς έφταναν στην μικτή ζώνη, το όνομα που άκουγες να δονεί την ατμόσφαιρα από φιλάθλους, δημοσιογράφους, φωτογράφους, ήταν το “Giannis”! O ίδιος πάντως, χαλαρός και χαμογελαστός μετά το άκρως ενθαρρυντικό ντεμπούτο (11π., 5ρ., 3κλ. με 7/8 βολ. & 2/2 διπ. σε 19’) που έκανε σε μεγάλη διοργάνωση με την ανδρών, φαινόταν ότι απολάμβανε όλο αυτό το λαμπερό σκηνικό και έδειχνε έτοιμος να παίξει άλλο ένα 20λεπτο...

Το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Σενεγάλη και το θετικό είναι η σοβαρή εικόνα που έβγαλε στο παρκέ, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Το ματς με τη Σενεγάλη, όμως, είναι πλέον παρελθόν και σειρά για την Εθνική έχουν οι Φιλιππίνες (OTE TV Sport 3 HD και ΑΝΤ1). Η σημερινή αντίπαλος της Ελλάδας έβαλε δύσκολα στην Κροατία, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι χρειάζεται προσοχή και μεγάλος βαθμός ετοιμότητας για να μην υπάρξει κάποια… δυσάρεστη έκπληξη.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.