Αυτό το πιάτο- σήμα κατατεθέν του νησιού του Ιονίου.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 15’
Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μικρές μερίδες
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 κουτί πελτέ ντομάτας του εμπορίου
1 φλιτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι 2 ξύλα κανέλας
2-3 ξυλάκια γαρύφαλλο 1 κιλό μακαρόνια Νο. 3 αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρέας, αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε ξανά για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και έπειτα ρίχνουμε τις σάλτσες μας, τα μπαχαρικά και 2 ποτήρια χλιαρό νερό. Αφήνουμε να βράσει καλά το κρέας, να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.
Σε μια γάστρα, αδειάζουμε την έτοιμη σάλτσα από το κρέας, την αραιώνουμε με λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Τα αφήνουμε να βράσουν στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου και όταν τα βγάλουμε, τα καλύπτουμε με το κεφαλοτύρι.
Σερβίρουμε στα πιάτα τα μακαρόνια και βάζουμε από πάνω το κρέας.