Χαλβάς με σιμιγδάλι

Χαλβάς με σιμιγδάλι : Ελάχιστους ξέρω που θα πουν όχι σε έναν καλοκαβουρντισμένο σιμιγδαλένιο χαλβά, πασπαλισμένο με άχνη και μπόλικη κανέλα.

Yλικά:

  • 1 φλ. φυστικέλαιο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 ½ - 3 φλ. ζάχαρη 
  • 4 φλ. τσαγιού νερό
  • 150 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα  και καβουρδισμένα 
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε.
  • 2 κ. γλυκού κανέλλα και λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μόλις δέσουν τα υλικά αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και το  αφήνετε να κρυώσει.

  2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε λίγο –λίγο το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί. Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμείτε (από ανοικτό έως σκούρο καφέ).

  3. Προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς και την κανέλλα  και ανακατεύετε.

  4. Ρίχνετε το σιρόπι - που έχει κρυώσει - και συνεχίζεται το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι από το σιμιγδάλι.

  5. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε το χαλβά να «ηρεμήσει»  για 15-20 λεπτά.

  6. Αδειάζετε τον χαλβά σε φόρμα πιέζοντας το μείγμα με ξύλινη κουτάλα ώστε να πάρει ο χαλβάς το σχήμα της φόρμας.

  7. Mετά από λίγο αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα και πασπαλίζετε με την κανέλλα.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.