Ελλάδα «ψηφίζει» και η Ισπανία για τουριστικό προορισμό φέτος το καλοκαίρι

Άρθρο στο οποίο περιγράφει την καλή κατάσταση και την επιτυχημένη προσπάθεια αντιμετώπισης της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, δημοσιεύει η ισπανική εφημερίδα «ABC».

Στην ηλεκτρονική έκδοση της «ΑBC» δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Έναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου» και υπότιτλο: «Η έγκαιρη λήψη μέτρων κατά της πανδημίας και η τήρησή τους από τους Έλληνες, δημιουργούν σχετικά αισιόδοξο κλίμα».

Όπως περιγράφει η αρθρογράφος «στην Ελλάδα, οι ξενοδόχοι, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα και τα ταξιδιωτικά γραφεία άκουσαν με κάποια ανακούφιση τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να λέει στη διάρκεια συνέντευξης την περασμένη Δευτέρα, ότι η τουριστική δραστηριότητα θα αρχίσει από την 1η Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός αναφερόταν στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, τα οποία προετοίμασε η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο πρόσθεσε ότι «θα είναι ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι. Ελπίζουμε ότι το χειρότερο έχει περάσει». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία των ερχόμενων εβδομάδων, τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους ταξιδιώτες και τις πτήσεις, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες (οι επτά στους δέκα) φθάνουν στη χώρα αεροπορικώς».

Έγκαιρη λήψη μέτρων

Στο άρθρο της η ισπανική εφημερίδα αναφέρεται στην έγκαιρη λήψη μέτρων γράφοντας ότι «η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει μέτρα μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος, χωρίς να έχει σημειωθεί ο πρώτος θάνατος, έφερε εκπληκτικά αποτελέσματα: σε μια χώρα 10,5 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν χάσει τη ζωή τους μόνον 146 άνθρωποι, μόνο 35 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 2.642 κρούσματα. Πρόκειται για ρεκόρ ταχύτητας στην εφαρμογή των μέτρων, τα οποία εκπονήθηκαν από μια επιτροπή επιδημιολόγων και εφαρμόστηκαν άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση. (…)

Η κυβέρνηση έπεισε τους Έλληνες να βγαίνουν μόνον για ψώνια πρώτης ανάγκης και για να πάνε στο φαρμακείο, στο γιατρό, για δουλειά ή για λίγη άσκηση. Τώρα σταδιακά αρχίζει η πιο ελεύθερη κυκλοφορία σε κάθε πόλη, ανοίγουν κάθε εβδομάδα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, όλοι φορούν προστατευτικές μάσκες στους κλειστούς δημόσιους χώρους και σέβονται τις αποστάσεις ασφαλείας».

Προετοιμασμένα τα ξενοδοχεία

«Τα ξενοδοχεία αναμένεται να ανοίξουν εκ νέου την 1η Ιουνίου. Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, εκτιμά ότι ο «ο οδικός τουρισμός θα ανακάμψει πιο γρήγορα», ενώ ελπίζει ότι σύντομα θα πληρούνται οι απαραίτητες συνθήκες για το άνοιγμα των συνόρων. Αναφορικά με τις αεροπορικές πτήσεις και τις κρουαζιέρες, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επανέλθει μια κάποια κανονικότητα, πάντα όμως με προληπτικά μέτρα», γράφει η ισπανική εφημερίδα.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.