Πώς να περιποιούμαστε το σώμα μας το χειμώνα

   Αέρας ψυχρός, βροχές και σε λίγο χιόνια! Συνθήκες όχι τόσο καλές για το δέρμα κυρίως λόγω της αφυδάτωσής του. Ορίστε όμως πως μπορούμε να το περιποιηθούμε και να έχει μία καλύτερη όψη:

ΝΤΟΥΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

  5-10 λεπτά, αυτός είναι ο χρόνος που προσθέτει ενυδάτωση.
Ο μεγαλύτερος χρόνος το αφυδατώνει. Το μπάνιο να γίνεται με χλιαρό νερό, αφήνουμε το δέρμα να στεγνώσει φυσικά γιατί το τρίψιμο με την πετσέτα ερεθίζει το δέρμα και βάζουμε αμέσως γαλάκτωμα σώματος, αφού έτσι εγκλωβίζεται το νερό στην επιδερμίδα.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Προτιμάμε λιπαρές κρέμες, φαίνεται πως λειτουργούν καλύτερα και ερεθίζουν λιγότερο την επιδερμίδα. Ενυδατώστε όσο μπορείτε περισσότερο αρκετές φορές την μέρα και μην παραμελείτε τα χείλη σας!

ΒΑΖΕΤΕ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ

Ναι! Ο ήλιος, ακόμα και τον χειμώνα αυξάνει την αφυδάτωση, ενισχύει τις ρυτίδες , τις κηλίδες και τις ευρυαγγείες του προσώπου. Πολλές από τις κρέμες ημέρας του εμπορίου περιέχουν πλέον στην σύνθεσή τους αντιηλιακή προστασία

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

Είναι ίσως το πρώτο σημείο που φαίνεται η επίπτωση του κρύου στην επιδερμίδα. Φορέστε γάντια έξω και όταν κάνετε δουλειές με απορρυπαντικά και αμέσως μετά βάλτε κρέμα χεριών ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΧΕΙΜΩΝΑ!

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.