Πώς θα φροντίσουμε τον εαυτό μας τις μέρες που θα μείνουμε σπίτι;

Η παραμονή στο σπίτι ακόμα και για προληπτικούς λόγους είναι πολύ φυσικό να ρίχνει την ψυχολογία μας. Εμείς θα περιποιηθούμε λίγο το στυλ μας και την επιδερμίδα μας, θα προσέξουμε την διατροφή μας, θα κάνουμε γυμναστική από το You Tube για να νιώθουμε όμορφα, περιμένοντας τις καλύτερες ημέρες που σίγουρα θα έρθουν.

Η ανακήρυξη του κορονοϊού ως πανδημία από τον ΠΟΥ και η προτεραιότητά μας για την ασφάλεια όλων μας, μάς οδηγεί φυσικά να μείνουμε στο σπίτι τις ημέρες που ακολουθούν. Ξέρουμε πως αυτό δεν είναι εύκολο ειδικά αυτές τις ανοιξιάτικες ημέρες που διανύουμε, μπορεί να μας ρίξει ψυχολογικά και μας οδηγήσει σε μια αδράνεια. Ο περιορισμός στο σπίτι δεν είναι λόγος να εγκαταλείψουμε τις συνήθειές μας, γι’ αυτό και φτιάξαμε μια λίστα με όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για να περάσουμε πιο απολαυστικά αυτές τις στιγμές και να έρθουμε πιο κοντά με τους αγαπημένους μας.

Οι ανέμελες στιγμές θα έρθουν ξανά και σίγουρα τότε θα επανεκτιμήσουμε όλα όσα θεωρούμε δεδομένα τώρα, όπως έναν απλό περίπατο στον ήλιο…

Κάνε εκκαθάριση στην γκαρνταρόμπα σου

Καθώς έχουμε μπει και επίσημα στην άνοιξη, ήρθε η στιγμή να κάνεις μια ανασκαφή στην ντουλάπα σου και να μελετήσεις τι χρειάζεσαι πραγματικά, τι θα φορέσεις και τις επόμενες σεζόν και τι μπορείς να χαρίσεις ή να ανακυκλώσεις. Δεν αποσύρουμε ποτέ βασικά κομμάτια όπως τα πουκάμισα, τα τζην, οι μαύρες γόβες, οι κλασικές τσάντες. Αν υπάρχει κάποιο ρούχο που έχεις να φορέσεις δύο χρόνια, τότε ξέρεις πως ήρθε η στιγμή να το αποχωριστείς. Το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια σου. Επίσης τώρα που έχεις χρόνο, μπορείς να οργανώσεις την γκαρνταρόμπα σου ανά χρώμα ή ανά είδος.

Workout στο σπίτι

Τα γυμναστήρια έκλεισαν, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να εγκαταλείψεις την γραμμή σου. Υπάρχουν άπειρες επιλογές στο You Tube ή από apps για να γυμναστείς στο σπίτι. Αν δεν αμελήσεις αυτή την συνήθεια, τότε προλαβαίνεις σίγουρα να χτίσεις ένα σφιχτό κορμί μέχρι το καλοκαίρι.

Θα φροντίσουμε την επιδερμίδα μας και τον εαυτό μας

Το γεγονός πως θα μένουμε σπίτι δεν σημαίνει πως πρέπει να παραμελήσουμε τον εαυτό μας. Καθημερινά ακολουθούμε το ίδιο πρόγραμμα, καθαρίζουμε το πρόσωπό μας, εφαρμόζουμε τις κρέμες περιποίησης και τα σέρουμ μας, ανάβουμε κεριά με αναζωογονητικό άρωμα, φροντίζουμε τα φυτά μας. Όλα αυτά θα μας κάνουν αυτόματα να νιώσουμε καλύτερα.

Ναι στο στυλ

Αν νιώθουμε την ανάγκη να φορέσουμε την αγαπημένη μας φούστα, τα κοσμήματά μας και τα μοντέρνα μας mules, φυσικά και το κάνουμε. Δεν υπάρχει κάτι να μας περιορίζει, αρκεί εμείς να αισθανόμαστε καλύτερα.

Πειραματιζόμαστε με τη μαγειρική

Είναι ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δεξιότητές μας, να αποφεύγουμε το delivery και τα έτοιμα γεύματα και να μαγειρεύουμε στο σπίτι μας θρεπτικά υλικά. Λαχανικά, φρούτα και super foods είναι απαραίτητα αυτές τις μέρες για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας.



Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.