Mon02172020

Last updateWed, 11 Dec 2019 5pm

Back You are here: Home Tech ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Πράσινη Τεχνολογία

Δείτε το φως το... οικονομικό

Μπορεί να το ακούτε συνεχώς, είναι όμως το πρώτο και ουσιαστικό βήμα που πρέπει να κάνετε. Αντικαταστήστε τις παλιές λάμπες με νέας τεχνολογίας. Μπορεί να είναι ακριβότερες, αλλά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καταναλώνουν ως και 70% λιγότερο ρεύμα.

Read more...

Ανταρκτική: Σκόνη από κομήτες στους λιωμένους πάγους

Σωματίδια από κομήτες που συνετρίβησαν στην επιφάνεια της Γης ανακαλύφθηκαν αναλλοίωτα στους πάγους της Ανταρκτικής, την ώρα που μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι τριπλασιάστηκε ο ρυθμός με τον οποίο λιώνουν.

Read more...

«Έξυπνο» παράθυρο εξοικονομεί και παράγει ενέργεια

Σαγκάη: Κινέζοι ερευνητές δημιούργησαν ένα «έξυπνο» παράθυρο, το οποίο εξοικονομεί και ταυτόχρονα παράγει ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι.

Read more...

Πώς τα μπλε LED άλλαξαν τον κόσμο

Το φετινό βραβείο Νόμπελ Φυσικής απονεμήθηκε σε τρεις επιστήμονες από την Ιαπωνία, για την εφεύρεση των διόδων εκπομπής μπλε φωτός (LED), μια τεχνολογία η οποία έχει επηρεάσει τη σύγχρονη κοινωνία με αναρίθμητους τρόπους και η οποία έχει επιτρέψει την ύπαρξη τεχνολογιών, που πλέον θεωρούμε… ως δεδομένες.

Read more...

Αποτύπωμα ενός εγκλήματος

Γνωρίζετε ότι για ένα χάμπουργκερ, από την αρχή της παραγωγής του έως την κατανάλωσή του, δαπανώνται 2.400 λίτρα νερού; Για ένα κιλό βοδινό κρέας έχουν χαθεί 15.500 λίτρα νερού. Για ένα ποτήρι καφέ 140, για ένα κιλό σιτάρι 1.300, για μια φέτα ψωμί 40.

Read more...

Οι τηλεφωνικοί θάλαμοι μετατρέπονται σε Wi-Fi hotspots

Μπορεί τα κινητά τηλέφωνα να παρόπλισαν τους κλασικούς τηλεφωνικούς θαλάμους που βοηθούσαν τον κόσμο να πραγματοποιεί κλήσεις όταν βρισκόταν έξω, αλλά φαίνεται ότι στο προσεχές μέλλον θα είναι πάλι πιο χρήσιμοι από ποτέ.

Read more...

Πρωτοποριακή πράσινη τεχνολογία καθιστά το νερό πόσιμο

Πιο προσιτό υπόσχεται να κάνει το πόσιμο νερό ένα πρωτοποριακό σύστημα καθαρισμού που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, δίνοντας ελπίδα σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους που διανύουν πολλά χιλιόμετρα την ημέρα για να εξασφαλίσουν το καθημερινό πόσιμο νερό. Η πρωτοποριακή πράσινη τεχνολογία θα αντικαταστήσει τις θορυβώδεις πετρελαιοκίνητες γεννήτριες ή τα βυτία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του νερού ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Read more...

Ο εκτυπωτής που τυπώνει με… νερό!

Κινέζοι ερευνητές έκαναν γνωστό ότι, χάρη σε μια νέα μέθοδο που ανέπτυξαν, ο εκτυπωτής γίνεται τόσο «οικολογικός», που μπορεί να τυπώνει μόνο με νερό αντί για μελάνι. Οι εκτυπωμένες σελίδες φαίνονται καθαρά για αρκετές ώρες, αλλά μέσα σε μια ημέρα το πολύ έχουν ξεθωριάσει τελείως και τα κενά χαρτιά μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές.

Read more...

Ένα πρωτότυπο free wi fi hotspot

Το παγκάκι από το μέλλον στο Παρίσι: Ο Γάλλος σχεδιαστής Mathieu Lehanneur κατάφερε να συνδυάσει τεχνολογία και περιβάλλον δημιουργώντας ένα πρωτότυπο free wi fi hotspot στην καρδιά του Παρισιού.

Read more...

Η «πράσινη» τεχνολογία στο δρόμο του.. μεταξιού

Το πρόβλημα της συσσώρευσης σκουπιδιών από παλιά ηλεκτρονικά είδη, κυρίως υπολογιστές και κινητά, είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού τα ηλεκτρονικά κυκλώματα περιέχουν τοξικά μέταλλα, όπως κάδμιο, χρώμιο, βάριο, μόλυβδο και υδράργυρο, που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Read more...

H LG επεκτείνει τη σειρά Ultra HD

Υπέρ-υψηλή ευκρίνεια σε νέες διαστάσεις: Προβάλλοντας τα γεμάτα ενέργεια και αισιοδοξία έργα του Romero Britto στις οθόνες των εντυπωσιακών Ultra HD τηλεοράσεων της, η LG παρουσιάζει στο CES του Λας Βέγκας τη διευρυμένη σειρά των συσκευών που έρχονται να δώσουν νέα διάσταση στον όρο «υψηλή ευκρίνεια».

Read more...