Ξυπνήστε.... με νερό!

Δεν εννοούμε να ρίξετε πάνω σας κανέναν… κουβά με νερό για να ξυπνήσετε, αλλά να εντάξετε στο πρωινό σας μερικά ποτήρια νερό, που θα σας χαρίσουν καλή υγεία και ενέργεια όλη την ημέρα. Λέγεται ότι είναι σημαντικό για την υγεία μας, να καταναλώνουμε περίπου 7 έως 8 ποτήρια νερό καθημερινά.

Ένα πράγμα που πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν, είναι ότι το να πίνουν το πρώτο ποτήρι νερό αμέσως μόλις ξυπνήσουν, επίσης συνδέεται με τις θεραπευτικές του ιδιότητες, καθώς το νερό μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όσους υποφέρουν από άσθμα, πόνο, ακόμη και καρκίνο.

Είτε θέλετε να χάσετε βάρος, είτε να έχετε καλή υγεία, παρακάτω θα βρείτε τους λόγους για τους οποίους το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την πρωινή σας ρουτίνα!

Ενυδατώνει τα κύτταρα

Μετά από μια ξεκούραστη νύχτα, είναι λογικό να ξυπνάτε αφυδατωμένοι. Η ενυδάτωση είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε το πρωί, διότι αυξάνει το ρυθμό παραγωγής νέων μυών και κυττάρων. Ένα ενυδατωμένο σώμα επιτρέπει την υγιή ροή του οξυγόνου, δίνοντάς μας ενέργεια και δύναμη.

Αποτοξινώνει το σώμα

Το νερό και ιδιαίτερα το λεμονόνερο, είναι ένα φυσικό αποτοξινωτικό, καθώς απομακρύνει τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες. Επίσης καθαρίζει το δέρμα και το έντερο, επιτρέποντας τη σωστή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Ένα απλό ποτήρι νερό είναι ιδιαίτερο σημαντικό, αλλά η προσθήκη λεμονιού αυξάνει τον ρυθμό της ούρησης, μεγιστοποιώντας τη λειτουργία των ενζύμων και βοηθώντας το ήπαρ να αποτοξινωθεί.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Ξυπνήστε με… νερό για ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Όταν πίνουμε νερό με άδειο στομάχι το πρωί, αυξάνει ο μεταβολισμός μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η έρευνα έχει δείξει ότι η αύξηση στην κατανάλωση νερού, οδηγεί στην αύξηση του ρυθμού με τον οποίο οι άνθρωποι καίνε θερμίδες, σε αντίθεση με την αποθήκευση λίπους. Επίσης, το νερό μας «κόβει» την όρεξη, βοηθώντας μας να κάνουμε έξυπνες επιλογές το υπόλοιπο της ημέρας.

Εμποδίζει τις ασθένειες

Αν αρρωσταίνετε συχνά, μπορεί να φταίει το ότι δεν πίνετε αρκετό νερό. Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς λεμφικού συστήματος, το οποίο αν είναι ισορροπημένο, βοηθά το σώμα να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η αφυδάτωση οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης και επομένως σε άγχος και ασθένειες.

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό το πρωί

• Το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό και έτσι το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

• Τα κύτταρα ανθρώπινου εγκεφάλου περιέχουν περίπου 85% νερό.

• Το 75% των μυών μας είναι νερό.

• Τα οστά περιέχουν επίσης περίπου κατά 25% νερό.

• Το 82% του αίματος αποτελείται από νερό.

Χρειάζεται επίσης να καταναλώνουμε τροφές που περιέχουν πολύ νερό, όπως σούπες, λαχανικά και φρούτα.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.