Basket League: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 74-76 Το πέμπτο σερί διπλό στο ΟΑΚΑ κλείδωσε την πρωτιά στη regular season


Ο Ολυμπιακός άλλαξε το έργο, όχι το φινάλε. Για 
τον οργανισμό Ολυμπιακός, ήταν η 12η σερί νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικός και μαχητικός σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ο Ολυμπιακός όμως είναι σε άλλο επίπεδο αυτή την περίοδο και πήρε ακόμη ένα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (76-74). Το πέμπτο σερί διπλό επί του Παναθηναϊκού και η δωδέκατη διαδοχική νίκη σε ντέρμπι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν γέμισαν ακόμη περισσότερο με αυτοπεποίθηση τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά τους έδωσαν κιόλας -και μαθηματικά- την πρωτιά στη regular season της Basket League 

Η 5η σερί στο ΟΑΚΑ. Ήταν άλλη μια αφορμή πανηγυρισμών ακόμη και στο γήπεδο του Βόλου, μόλις έφτασε το μαντάτο. Για τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του, ήταν ένα παιχνίδι που βαθμολογικά δεν τους έδινε τίποτα (μην κοροϊδευόμαστε η πρωτιά στην κανονική περίοδο της 
Basket League και με ήττα θα 'χε κατακτηθεί), αλλά πιστεύω ότι όπως εξελίχθηκε αυτό το ματς θα έχουν κάποια κέρδη.
Τι εννοώ; Ο Παναθηναϊκός έχει μια κάκιστη σεζόν, με πολλές αλλαγές παικτών, αλλαγή προπονητή και ασταθέστατη εικόνα. Όμως σε αυτό το παιχνίδι οι "πράσινοι" είχαν μια ισορροπία στην άμυνα και αν μη τι άλλο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν κάποια πράγματα και στην άλλη πλευρά του γηπέδου.
Ναι, είναι καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός. Ναι, κέρδισε με κάποιες από τις βασικές μονάδες του να έχουν μέτριο βράδυ. Ναι, κάνει "μπαμ" ότι έχουν επιβληθεί πλέον και ψυχολογικά στους αντιπάλους τους.
Όμως κάθε ματς είναι άλλη ιστορία και όπως εξελίχθηκε η σεζόν, αυτό που έγινε μεσημεριάτικα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ήταν το πιο περιττό απ' όλα. Βέβαια, για αυτό δεν ευθύνεται ο Ολυμπιακός, αλλά ο Παναθηναϊκός που έχασε και από Άρη και από ΠΑΟΚ. Τα επόμενα παιχνίδια τους, θα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον. Έστω για τον έναν από τους δυο...

O τρόμος που έχει σκορπίσει ο Φάλ από τα πολλά προηγούμενα παιχνίδια, έκανε δικαιολογημένα το ΟΑΚΑ και τον πάγκο του Παναθηναϊκού να ουρλιάξουν από ευχαρίστηση βλέποντας τον Γάλλο να φορτώνεται πολύ νωρίς με δυο φάουλ. Σηκώθηκαν άπαντες πίσω από τον Σερέλη, κάτι το οποίο βέβαια ανεβάζει και την αξία του Γάλλου σέντερ. Ο Μπαρτζώκας επέλεξε σε αυτό το ματς να αφήσει έξω τον Μπλάκ (είχε και ένα θεματάκι ο Αμερικανός) και έτσι από νωρίς πάνω στο παρκέ κλήθηκε ο Μπολομπί να κάνει δουλίτσα. Και πραγματικά έκανε.

Το ότι ήταν στα ίσια οι "αιώνιοι" στο πρώτο δεκάλεπτο, είχε να κάνει με την "απάντηση" που κατέφερε να δώσει ο Παναθηναϊκός έξω από τα 6,75μ. και με την καλή παρουσία του Γκουντάιτις. Κλασικά ο Κάναν (όταν βάζει το πρώτο μην τον φοβάστε) μεταμορφώθηκε σε αυτό που χρειάζεται η ομάδα του. Μπορεί ο Αμερικανός να ήταν χάλια στις προηγούμενες υποχρεώσεις, όμως "κόλλησε" μπαμ- μπαμ δυο τρίποντα και ξεκόλλησε την ομάδα του. Οι "πράσινοι" το κράτησαν, αλλά όταν ήρθε η δεύτερη περίοδος με το rotation για άλλη μια φορά οι νταμπλούχοι της χώρας μας ήταν έτοιμοι...

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 74-76: Το πέμπτο σερί διπλό στο ΟΑΚΑ κλείδωσε την πρωτιά στη regular season, ζητούν φάουλ στην τελευταία φάση οι πράσινοι

Ο Σερέλης σε αυτό το διάστημα αποφάσισε να "χτυπήσει" την άμυνα του Σλούκα. Δεν το πολυκατάφερε. Με τον Ματζούκα να παίρνει χρόνο, οι "πράσινοι" είχαν άλλο ένα αθλητικό κορμί στην ρακέτα τους και παρά την απειρία του μικρού, μπορούσε να δώσει περισσότερα, σε ένα διάστημα που ο Γκριγκόνις ήταν "κλειδωμένος" (γιατί μετά ήταν αρκετά καλός ο Λιθουανός), ο Καλαϊτζάκης έτρωγε τάπες από τη στεφάνη και ο Λι στο ψάξιμο.

Οι "πράσινοι" έφεραν τον Γουόλτερς στο ματς ο οποίος βοήθησε να κρατηθεί κάπως η διαφορά στο τέλος του πρώτου μέρους. Τα ριμπάουντ ήταν ένα θέμα για το "τριφύλλι" ενώ ο Μπέικον έπαιξε με διάστρεμα που έμαθε μέσα στο ματς και δεν του ήταν απλό να περιορίσει τον Μακ Κίσικ όσες φορές πήγε πάνω του.
Ο Αμερικανός πραγματοποίησε άλλο ένα μεγάλο ματς για τους "ερυθρόλευκους" και κράτησε την όποια ώθηση έπρεπε να έχει η ομάδα του. Το ίδιο και ο Λαρεντζάκης που ξεκάθαρα πλέον είναι φουλ φορμαρισμένος αυτή την περίοδο.

Ο Ολυμπιακός "κατέβασε τον γενικό του" στην τρίτη περίοδο και έδωσε ευκαιρία στους "πράσινους" να μαζέψουν την διαφορά με τον Μπέικον να παλεύει παρά τον τραυματισμό του. Έχουν ειπωθεί πολλά για τον συγκεκριμένο παίκτη, αλλά δεν ξέρω στην θέση του πόσοι το κάνουν. Ειδικά ξένοι που δεν έχουν και "δέσιμο" με ομάδες. Ο Αμερικανός έβαλε και το μεγάλο τρίποντο στο τέλος αλλά στην συνέχεια όλη η επίθεση του Παναθηναϊκού ήταν λάθος.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά κέρδισε με τεράστια βοήθεια από τον 11ο και τον 12ο παίκτη του. Ναι, έτσι είναι όσο κι αν φαίνεται παράξενο. Τόσο ο Κάναν όσο και ο Μπολομπόι τον τελευταίο μήνα, εκεί κατατάσσονται στην προσφορά στην ομάδα τους. Και πήγαν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγακαταστάσεων, επιβάλλοντας καταστάσεις που δεν μπορούσε να τις περιορίσει ο αντίπαλος.

Επαναλαμβάνω βέβαια, είναι τρομερό το φορμάρισμα στο οποίο βρίσκονται οι Μακ Κίσικ και Λαρεντζάκης. Κάποιοι θα πουν ότι η ψαλίδα έκλεισε. Αυτό δεν το γνωρίζω. Σίγουρα οι "πράσινοι" είχαν έναν εγωισμό που αν δεν τον εμφάνιζαν ε, θα έπρεπε να είναι και υπόλογοι στον κόσμο της ομάδας. Το να χάνεις συνέχεια από τον μεγάλο σου αντίπαλο και να μην το παλεύεις, θα ήταν απερίγραπτο.

Θεωρώ ότι οι "πράσινοι" έκαναν μια αξιόλογη προσπάθεια ειδικά στην άμυνα και αυτό φάνηκε και από τους αριθμούς. Δεν έφτανε όμως. Ο Ολυμπιακός δεν πάτησε το γκάζι. Ξεκάθαρα. Θα πρέπει όμως να το κάνει στις 31 του μήνα. Γιατί εκεί το ματς θα έχει μονόπλευρο -σπουδαίο- ενδιαφέρον για την Ευρωλίγκα. Και φυσικά θα είναι και μπροστά στον κόσμο του.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.