2013: Η Ελλάδα ανακάμπτει στον τουρισμό

Αισιοδοξα μηνύματα για τον τουρισμό μεταφέρουν οι μεγάλοι πράκτορες της Γερμανίας, προβλέποντας ότι κατά το φετινό καλοκαίρι, η χώρα μας θα αρχίσει να ανακάμπτει ως τουριστικός προορισμός.

Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος είχε πληθώρα επαφών στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου.

Οπως είπε ο κ. Λειβαδάς, αυτό που ζητούν οι παράγοντες της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας είναι υψηλή ποιότητα και περιεχόμενο στο υλικό προβολής της χώρας, ενώ δείχνουν να εκτιμούν το γεγονός ότι η Ελλάδα δίνει πλέον το μήνυμα ότι «οι υπερβολές τελείωσαν» και σχεδιάζει μακροπρόθεσμα, ακόμη και με περιορισμένους τους πόρους της, στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής της ταυτότητας.

Ο Γ.Γ. Τουρισμού συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των εταιρειών Thomas Cook, Condor, Lufthansa, Attika Reisen, Alltours, ενώ θα συνεχίσει τις επαφές του και αύριο.

Εξάλλου, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στοχεύει στην προσέλκυση τουριστών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και συμμετέχει - για πρώτη φορά ως ενιαίο γεωγραφικό σύνολο - στην έκθεση του Βερολίνου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και οι αντιπεριφερειάρχες Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος και Πιερίας Σοφία Μαυρίδου έχουν επαφές με παράγοντες της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας, με σημεία αιχμής, όπως τόνισαν οι ίδιοι, την ιστορικο-πολιτιστική μοναδικότητα της περιοχής και τις νέες μορφές τουρισμού - ιστορικό, θρησκευτικό, οικολογικό, ιαματικό, ιατρικό κ.λπ.

Και οι τρεις διαπίστωσαν αλλαγή του κλίματος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. «Η πολιτική αστάθεια υπήρξε κατά το παρελθόν αιτία προβληματισμού» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας και σημείωσε ότι το γεγονός πως υπάρχει πλέον σταθερή κυβέρνηση βοηθά στη βελτίωση της ατμόσφαιρας.

Διευκρίνισε δε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στις Σκουριές της Χαλκιδικής δεν έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους υποψήφιους επισκέπτες της περιοχής.

Αναφερόμενος στην παρουσία της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, χθες το βράδυ, στο ελληνικό περίπτερο, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για μήνυμα από την πλευρά του Βερολίνου, ότι στηρίζει την Ελλάδα, αλλά και τον αναπτυξιακό της πυλώνα, του τουρισμού, ενώ υπογράμμισε ότι εμμέσως παροτρύνονται και οι Γερμανοί να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.