N.Y. Times Square & the Ball Drop!

Ίσως ο πιο διάσημο τρόπος για να μπούμε στο νέο έτος , είναι  να παρακολουθήσουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς την πτώση της μπάλας στην Times Square..!!  γιατί είναι μια αξέχαστη εμπειρία να γιορτάσει καποιος την αλλαγή του χρόνου στην Νέα Υόρκη.

Κάθε χρόνο πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμος από όλα τα μέρη της γης  μαζεύετε στην  Times Square για να δει το παραδοσιακό και φαντασμαγορικό Ball Drop!

Η γιγαντιαία αυτή μπάλα που ζυγίζει 5500 χιλιάδες κιλά και είναι φτιαγμένη από πολύχρωμα τριγωνικά κρύσταλλα, αρχίζει τη κάθοδό της ένα λεπτό πριν τις 00:00 και φτάνει στην βάση της ακριβώς την ώρα της αλλαγής του χρόνου.
Η πρώτη διάσημη μπάλα-με κονφετί από τον τελευταίο όροφο του κτιρίου έπεσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1907.

Εκατομμύρια  φωνές ενώνονται τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα του χρόνου και μετρούν αντίστροφα αποχαιρετώντας τον παλιό χρόνο και υποδέχοντας τον καινούργιο γεμάτο ελπίδες, αλλαγές, προκλήσεις και όνειρα χρόνο!

Η παράδοση αυτή άρχισε από το 1904 στην Νέα Υόρκη και η μπάλα τότε ήταν φτιαγμένη από σίδερο και ζύγιζε λιγότερο από 300 κιλά, αλλά η πρώτη πτώση μπάλα δεν συνέβη έως το 1907. Από το 1907, η μπάλα πέφτει στην Times Square κάθε χρόνο, με εξαίρεση το 1942 και 1943, λόγω του πολέμου που ήταν οι  περιορισμοί για το φωτισμό στην Νέα Υόρκη.

Ότι και να πω είναι λίγο αν δεν το ζήσει κανείς όλο αυτό το συναίσθημα από κοντά. Οι εκδηλώσεις και τα τραγούδια αρχίζουν από νωρίς το πρωί όπου αρχίζει και μαζεύετε και ο πρώτος κόσμος.

Δεν είναι ψέμα ότι πολλοί καταφεύγουν ακόμα και στο να φορέσουν πάνες για να καταφέρουν να κρατηθούν ανάμεσα σε τόσο κόσμο για τόσες ώρες και να μπορέσουν να έχουν μια καλή θέα της μπάλας την ώρα που πέφτει! Κανένας δεν παραπονιέται όμως για την πολύωρη ορθοστασία, όλοι είναι χαρούμενοι τραγουδάνε και περιμένουν με ανυπομονησία το εντυπωσιακό αυτό γεγονός.

Η οργάνωση είναι απίστευτη με την συνεργασία του Δήμου και του NYPD. Τα κανάλια είναι όλα εκεί παίρνοντας συνεντεύξεις από τους παρευρισκόμενους και δίνοντας ευχές σε όλο τον πλανήτη που παρακολουθεί σε <
live streaming > όλη την ημέρα της παραμονής.
Πραγματικά την ώρα της αλλαγής οι φωνές όλου του κόσμου στην πλατεία και στους γύρω δρόμους της Times Square ενώνονται για να μετρήσουν αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα και να φωνάξουν με όλη τους τη δύναμη  HAPPY NEW YEAR!

Πυροτεχνήματα φωτίζουν ακόμα πιο πολύ την πάντοτε φωτεινή Times Sq., και χιλιάδες κονφεττί πέφτουν από τις ταράτσες των κτιρίων κάνοντας τους παρευρισκόμενους να νοιώθουν σα να πέφτει πολύχρωμη βροχή ενώ αμέσως μετα την αλλαγή του χρόνου ακούγεται από τα τεράστια ηχεία που βρίσκοντε παντού το κλασικό  New York, New York  του Φράνκ Σινάτρα και ο κόσμος παραληρεί τραγουδώντας το και διασκεδάζοντας.
Όλοι αγκαλιάζοντε και φιλιούντε είτε γνωρίζοντε είτε όχι και πάνω απο ένα εκατομμύριο κόσμος γίνεται μία παρέα.

Είναι ένα μοναδικό συναίσθημα, είναι σαν να ξαναγεννιέσαι στο κέντρο του πλανήτη. Μια αισιοδοξία σε διακατέχει πιστεύοντας και ελπίζοντας ότι ο χρόνος που μόλις μπήκε θα είναι τόσο φαντασμαγορικός και φωτεινός όσο αυτό που μόλις έζησες εκεί στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, αγάπη και τύχη.και του χρόνου στην Times Square!

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.