Στο Φάληρο το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκώλ - Πέφτουν οι τελικές υπογραφές για Belharra και Rafale


Σε πανηγυρικό κλίμα θα υπογραφούν σήμερα, παραμονή 25ης Μαρτίου, οι τελικές συμβάσεις απόκτησης των υπερσύγχρονων φρεγατών

 Belh@rra από το Πολεμικό Ναυτικό και των έξι επιπλέον Rafale, που θα προστεθούν στην αρχική παραγγελία των 18 αεροσκαφών.

Τις τελικές συμφωνίες θα υπογράψουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί στο θωρηκτό «Αβέρωφ», στο πλαίσιο τελετής, στην οποία το παρόν αναμένεται να δώσουν 14 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του γαλλικού υπουργείου Άμυνας και των ναυπηγείων Naval Group, κατασκευάστριας εταιρίας των Belharra. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας πρόκειται να φθάσει με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το απόγευμα της Πέμπτης.

Στο Φάληρο το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκώλ

Δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην τελετή, στον όρμο του Φαλήρου βρίσκεται ήδη το γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.

Αμέσως μετά την τελική υπογραφή των συμβάσεων απόκτησης από τη χώρα μας των φρεγατών Belh@rra και των επιπλέον 6 Rafale, οι δύο αντιπροσωπείες θα μεταβούν με πλωτά μέσα στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Εκεί, μετά την ξενάγηση στους χώρους του αεροπλανοφόρου από τον κυβερνήτη του, οι Έλληνες και Γάλλοι επίσημοι θα ενημερωθούν γύρω από την αποστολή του γαλλικού πλοίου στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου.

Μοντέλο της φρεγάτας Belharra δώρισαν η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και ο όμιλος Naval Group στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

«Ακόμη ένα μοντέλο στη συλλογή μου, που είχε την καλοσύνη να μου στείλει η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Naval Group: Το μοντέλο της φρεγάτας #Belharra, με την οποία η Ελλάδα καθίσταται πανίσχυρη στις θάλασσες» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών.

World highlight

Africa

Africa Ut justo id nibh pulvinar mauris pede Phasellus metus Sed congue. More detail
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.