Navy φούστα: Η ανοιξιάτικη & Καλοκαιρινή τάση

Απλό αλλά εκρηκτικό το look της Doutzen Kroes! Το διάσημο μοντέλο, φοράει την εφαρμοστή, ριγέ φούστα της και κόβει την ανάσα των περαστικών με το σέξαπιλ και την καλλίγραμμη σιλουέτα της!

Χωρίς να δείχνει ούτε στο ελάχιστο αποκαλυπτική η εμφάνιση της καλλονής, είναι ένα από τα πιο hot, καθημερινά λουκ που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό.

Η σταρ του μόντελινγκ, συνδύασε την πένσιλ Alexander Wang, navy φούστα με statement, Balmain t-shirtκαι εντυπωσιακά,ψηλοτάκουνα πέδιλα Azzedine Alaia. To λουκ της ολοκληρώνει, δίνοντας μια boho πινελιά, η τσάντα με τα έθνικ στοιχεία.

Μπορεί ο καιρός να μας τα χάλασε λίγο, αλλά εμείς επιμένουμε να ονειρευόμαστε καλοκαιρινές βόλτες. Και δεν ξέρω αν σας το έχουμε πει, αλλά μάλλον έφτασε η ώρα να αρχίσουμε να ραβόμαστε για το καλοκαίρι. Βρήκαμε, λοιπόν, αυτή την υπέροχη και εύκολη φουστίτσα σε στιλ ναυτικό από το Elle Apparel για να ξεκινήσουμε την φετινή μας γκαρνταρόμπα. Μαζεύουμε υλικά και εργαλεία και ξεκινάμε!

Εάν έβρισκα αυτή τη φουστίτσα σε κάποιο μαγαζί μπορεί και να πλήρωνα αρκετά για να την αποκτήσω. Φαίνεται ιδανική για το καλοκαίρι, μιας και είναι από ύφασμα που δεν τσαλακώνει, έχει ελαστική μέση που σημαίνει οτι την φοράς εύκολα ακόμη και εάν έχεις πιεί λίγα περισσότερα κοκτείλς και είναι τέτοιο το στιλ της που μπορείς να την φορέσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ όπου και εάν βρίσκεσαι!

Και το καλύτερο δεν στο είπαμε ακόμη... Τώρα μπορείς να την φτιάξεις μόνη σου με μόνο κόστος το ύφασμα που θα επιλέξεις. Πάντως εμείς σε μια πρόσφατη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας βρήκαμε καλοκαιρινά ζέρσευ υφάσματα σε πολύ καλές τιμές, τόσο καλές που η φουστίτσα θα σου κοστίσει λιγότερο από 5 ευρώ. Δεν φτιάχνεις 2-3 και για τις φιλενάδες σου;

Καλοκαιρινή navy φούστα

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη φούστα από το Elle Apparel είναι:

- Ζέρσευ ύφασμα ή άλλο ελαστικό ύφασμα που σου αρέσει (ένα κομμάτι 1μ επί 1,30 μάλλον αρκεί, ανάλογα πάντα με το μέγεθος που θέλεις να φτιάξεις)
- Ελαστική κλωστή
- Τα ραφτικά σου (καρφίτσες, χάρακες κτλ)
- Καλό ψαλίδι
- Τις μετρήσεις σου (μέση και μήκος)
- Ραπτομηχανή

Το βασικό πριν ξεκινήσεις να ράβεις είναι να κόψεις σωστά τα κομμάτια ύφασμα που θα χρειαστείς. Η φούστα αυτή αποτελείται από 4 κομμάτια ουσιαστικά - 2 για την μπάσκα της μέσης, ένα κομμάτι μπροστά και ένα πίσω. Επειδή η φούστα αυτή είναι τόσο απλή που δεν χρειάζεται πατρόν θα υπολογίσεις οτι για να πετύχεις το μέγεθος θα πρέπει να κόψεις τα κομμάτια της μπάσκας βάσει των διαστάσεων της μέσης σου +2 πόντους. Το ύφασμα είναι ελαστικό οπότε θα έχεις καλή εφαρμογή. Και για το υπόλοιπο της φούστας θα υπολογίσεις το διαπλάσιο πλάτος από τις διαστάσεις της μέσης σου.

Εάν ακολουθήσεις και εφαρμόσεις step by step τα μικρά μυστικά που δίνει.. για να έχει η φούστα σου περισσότερο αέρα, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Οι οδηγίες είναι παραπάνω από ξεκάθαρες, ακόμη και για όσους είναι αρκετά αρχάριοι στο κομμάτι ραπτική. Αρκεί να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες, κυρίως για τις πιέτες και τη συναρμολόγηση στο τέλος.

Εμείς σου ευχόμαστε καλή επιτυχία, καλοφόρετη και καλό μας καλοκαίρι!

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.