Ελλάδα - Ουγγαρία 9-6: Τα θηρία της Εθνικής έγραψαν ιστορία, πήραν το ασημένιο μετάλλιο και πάνε για το χρυσό

 Με άμυνα βγαλμένη από ατσάλι η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πάτησε ξανά την Ουγγαρία με 9-6 και προκρίθηκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία η Εθνική πόλο των ανδρών. Η γαλανόλευκη επικράτησε ξανά κόντρα στους Ούγγρους μέσα σε λίγες ημέρες, αυτή τη φορά με 9-6 και προκρίθηκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι παίκτες του Βλάχου πραγματοποίησαν μαγική εμφάνιση, η άμυνα τους ήταν ξανά βγαλμένη από σεμινάριο και στην επίθεση βρήκαν λύσεις στο πρόσωπο του Στέλιου Αργυρόπουλου που πέτυχε τέσσερα τέρματα.

Στον τελικό της Κυριακής (08/08, 10.30) η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ισπανία - Σερβία.

Το ματς: Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ακριβώς όπως το περιμέναμε. Οι δύο ομάδες έριξαν όλο το βάρος τους στο αμυντικό κομμάτι και στην επίθεση δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Η Εθνική μας ήταν αυτή που βρήκε πρώτη το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να βρει λύσεις μέσα από κάτι που την έχει πληγώσει πολλές φορές στο παρελθόν, τον παίκτη παραπάνω. Πρώτα ο Αργυρόπουλος και στη συνέχεια ο Γκιουβέτσης σκόραραν για να δώσουν προβάδισμα στην Εθνική με 2-0, όμως ο Βάμος σχεδόν με τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου έκανε το 2-1.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Αργυρόπουλος ξανά στον παίκτη παραπάνω έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Εθνική, όμως στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Ζάλανκι απάντησε. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 3-2.

Ο Πασζτόρ στον παίκτη παραπάνω μετά από δύο λεπτά έκανε το 3-3 φέρνοντας για πρώτη φορά το ματς στα ίσα για τους Ούγγρους, αλλά και πάλι ο Αργυρόπουλος έδωσε προβάδισμα στην Εθνική.

Οι Ούγγροι ισοφάρισαν σε 4-4 στον παίκτη παραπάνω με τον Μάνχερτζ, όμως και σε αυτό το γκολ απάντησε ο Αργυρόπουλος διαμορφώνοντας το 5-4 με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο οκτάλεπτο.

Οι Ούγγροι βρήκαν ξανά τη λύση στον παίκτη παραπάνω με τον Μάνχερτζ ο οποίος έκανε το 5-5. Η απάντηση ήρθε και μάλιστα εις διπλούν για την Εθνική.

Ο Γιάννης Φουντούλης με σουτ από την περιφέρεια και ο Άγγελος Βλαχόπουλος στον παραπάνω έδωσαν αέρα δύο τερμάτων στη γαλανόλευκη (7-5) με πέντε λεπτά να απομένουν για το φινάλε.

Ο Βάργκα μείωσε στην αμέσως επόμενη επίθεση σε 7-6, αλλά η Εθνική ήταν πιο έτοιμη από ποτέ για την πρόκριση στον τελικό.

Ο Γκιουβέτσης με ένα μαγικό γκολ στον παίκτη παραπάνω έκανε το 8-6 και ο Σκουμπάκης σφράγισε τη νίκη με 9-6.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 1-1, 2-2, 4-2

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς , Σκουμπάκης 1, Καπότσης , Φουντούλης 1, Παπαναστασίου , Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ , Μάνχερτζ 2 , Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοζνιάσκι, Πάστζορ 1, Γιάνσικ, Έρντελι , Βάργκα 1, Μεζέι, Χαράι.





Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.