Cheesecake λεμόνι

Τσιζκέικ λεμόνι: Για όσους αγαπούν τα cheesecake, να η original αμερικάνικη συνταγή... Απλό και εύκολο στην παρασκευή του, δροσερό Lemon Cheese Cake.

Υλικά συνταγής για 6 άτομα

Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα (digestive)
- 125 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

- 250 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κσ ζάχαρη άχνη
- 3 κσ ζαχαρούχο γάλα
- χυμό ενός λεμονιού
- ξύσμα ενός λεμονιού

Για τη μαρμελάδα λεμόνι
- φλούδα από 2 λεμόνια
- 4 κσ ζάχαρη
- 8 κσ νερό
- χυμό από μισό λεμόνι

Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής

1. Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση του γλυκού γιατί πρέπει να μείνει για 1 ώρα στο ψυγείο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα καλά με τη βοήθεια του μπλέντερ αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα γουδί που σίγουρα όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αναμειγνύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα, απλώνουμε τη βάση ομοιόμορφα στο ταψί και τη βάζουμε στο ψυγείο.

2. Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και το 3ίσμα. Η κρέμα μας πρέπει να είναι αφράτη. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και αφήνουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο πιο πολύ θα δέσει η κρέμα.

3. Η μαρμελάδα λεμόνι που σας προτείνουμε είναι απλή και γρήγορη. Αφαιρούμε την φλούδα από 2 καλά πλυμένα λεμόνια και την κόβουμε σε μικρές και λεπτές ροδέλες. Σε ένα κατσαρόλι λιώνουμε τη ζάχαρη με το νερό, σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζει να δένει το σιρόπι προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ροδέλεςκαι το χυμό λεμονιού, αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μπορέσουμε να την απλώσουμε στο τσιζκέικ.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.