Formula 1: GP U.S.A. Hamilton ο πρωταθλητής..!

Ο Βρετανός πήρε τη νίκη και τον τίτλο. Ρόσμπεργκ και Φέτελ ανέβηκαν στο βάθρο μαζί του. Χάος στη μάχη για τις πιο πίσω θέσεις...

Στο βάθρο για 8η φορά σε 16 αγώνες βρέθηκαν οι ίδιοι οδηγοί: Hamilton, Rosberg, Vettel. Πλέον οι τρεις τελευταίοι αγώνες σε Μεξικό, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι δεν έχουν καμιά σημασία καθώς τα πρωταθλήματα έχουν κριθεί.

Μετά από 3 μέρες η βροχή κόπασε και ο αγώνας εκκίνησε με πιο ομαλές συνθήκες.

Όλοι οι οδηγοί χρησιμοποίησαν στην εκκίνηση ενδιάμεσα ελαστικά (σ.σ: εκτός του Bottas) με τον poleman Νico Rosberg να διαμαρτύρεται πως τα εμπρός δικά του ελαστικά δεν είχαν καθόλου πρόσφυση. «Απλά είναι κρύα Nico» ήταν η απάντηση του μηχανικού του δεδομένης της θερμοκρασίας αέρα στους 17 βαθμούς Κελσίου και της θερμοκρασίας οδοστρώματος στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα 30 του χρόνια ο Λιούις Χάμιλτον είναι τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Βρετανός πανηγύρισε χτες βράδυ στο Ώστιν του Τέξας τον 3ο του παγκόσμιο τίτλο.

Έγινε ο πρώτος Βρετανός στην ιστορία του θεσμού με δυο συνεχόμενους τίτλους ενώ ισοφάρισε και το ρεκόρ του sir Τζάκι Στιούαρτ με 3 τίτλους.

Ο Χάμιλτον σε 164 εκκινήσεις έχει 43 νίκες, 84 παρουσίες στο βάθρο, 49 pole position και 26 ταχύτερους γύρους. Στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής μόλις στη 2η του χρονιά στη F1, το 2008. Πριν εμφανιστεί στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν ήδη πρωταθλητής: GP2 (ART Grand Prix 2006), Ευρωπαϊκή F3 (2005), Formula Renault (2003).

Μιλώντας χτες βράδυ μετά την κατάκτηση του τίτλου ο Χάμιλτον τόνισε μεταξύ άλλων: «Για μένα ο στόχος μου στη F1 ήταν να φτάσω το ρεκόρ του Άιρτον Σένα με 3 τίτλους. Δεν προερχόμαστε από την ίδια χώρα αλλά ήταν αυτός που με  ενέπνευσε όταν ήμουν μικρός. Δεν ξέρω τι θα έρθει μετά. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος που βλέπω και να θέλω να του μοιάσω. Νιώθω σα να πήρα ένα δικό μου δρόμο δεν ακολουθώ πια τον Άιρτον θα συνεχίσω να δω που θα με βγάλει».

Στα εσωτερικά της Mercedes έχει δημιουργηθεί ξανά θέμα με το Ρόσμπεργκ που θεωρεί πως ο Χάμιλτον υπερέβη τα όρια στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση όπου οι δυο τους ακούμπησαν και ο Γερμανός βρέθηκε εκτός πίστας στιγμιαία και επανήρθε έχοντας πέσει στην 5η θέση.

Ο Χάμιλτον μιλώντας για τον αγώνα περιορίστηκε στο φινάλε: «Οι τελευταίοι 10 -15 γύροι ήταν δύσκολοι. Έβλεπα τον τίτλο και αναρωτιόμουν αν θα τον πάρω. Πίεζα καθώς ήξερα ότι ήμουν κοντά. Δεν μπορώ να βρω λόγια να εκφράσω αυτό που αισθάνομαι, είναι τρελό νομίζω άκου 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής».

Σίγουρα ανάμεσα στους Βρετανούς που χάρηκαν χτες βράδυ με την κατάκτηση του τίτλου συγκαταλέγεται και ο Ρον Ντένις, ο άνθρωπος που πίστεψε στο Χάμιλτον από την εφηβική ηλικία επένδυσε στην καριέρα του και του έδωσε την πρώτη ευκαιρία στο θεσμό το 2007 με τη McLaren.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.