Το iCloud μπορεί να εκτοξεύσει την μνήμη των iPhone

Μπορεί οι μνήμες των κινητών της τελευταίας γενιάς να είναι δημιουργημένες έτσι ώστε να χωράνε μια πολύ μεγάλη ποικιλία τραγουδιών, φωτογραφιών και εφαρμογών, όμως σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και αυτός ο αποθηκευτικός χώρος δεν αρκεί.

Αν κάποιος χρησιμοποιεί συχνά το κινητό του για να απαθανατίζει στιγμές, τότε αργά ή γρήγορα οι… αποθήκες γεμίζουν και οδηγείται σε αδιέξοδο. Με ένα έξυπνο κόλπο η Apple φρόντισε να λύσει το πρόβλημα των πελατών της, καθώς πλέον τα iPhone μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες που… δεν πιάνουν χώρο.

Με την αναβάθμιση του λογισμικού iOS 8.1, η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά τη νέα της εφαρμογή που ονομάζεται iCloud Photo Library. Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή, οι χρήστες iPhone θα μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και να τις στείλουν απευθείας στον υπολογιστή τους με μια πολύ συνοπτική διαδικασία.

Με αυτήν την διευκόλυνση οι πελάτες της Apple μπορούν να εξοικονομήσουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο, κρατώντας παράλληλα όλες τις φωτογραφίες που επιθυμούν.

Το iCloud Photo Library προσφέρει την δυνατότητα να στείλουμε απευθείας την φωτογραφία στο iCloud του υπολογιστή μας και παράλληλα να κρατήσουμε ένα «αντίτυπο» χαμηλότερης ανάλυσης στο κινητό μας.

Για να μπορέσει κανείς να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή πρέπει να δημιουργήσει λογαριασμό στο iCloud, μια υπηρεσία που περιέχεται σε κάθε προϊόν της Apple. Αφού πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία, η αμερικανική εταιρία προσφέρει δωρεάν μνήμη 5GB αποκλειστικά για φωτογραφίες που προέρχονται από iPhone.

Αν κάποιος επιθυμεί παραπάνω αποθηκευτικό χώρο, τότε θα πρέπει να πληρώσει μηνιαία συνδρομή στην Apple. Για να αποκτήσει 20GB μνήμης χρειάζεται μόλις ένα δολάριο ανά μήνα, ενώ μπορεί να εξασφαλίσει ακόμα και 500GB πληρώνοντας μηνιαία συνδρομή της τάξης των 10 δολαρίων.